Felminősített minket Fitch szerintük nem vagyunk már bóvlik. A kemény makrogazdasági számok most jobban számítottak, mint az egyre kiszámíthatatlanabb állami folyamatok. Nagy változást mondjuk ne várjon senki.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@verőce21: Nehogy má' magad alá üriccsé, vazzeg, mindennek ára van, "a magyar emberek" és a "keményen dolgozó kisemberek" szopnak elsősorban, a nyugdíjasokkal együtt, a kifelé teljesítésnek befelé, életszínvonal romlás, vagy stagnálás az ára!
Ami itt működik, az a brüsszeli infúziótól működik!

A "Gyurcsány megmondta" fent van a neten, meg az is, hogy kiknek szólt, te is meg fogod érteni, egyetem sem kell hozzá, csak egy-két katt! Persze, akkor rögtön kiderülne, hogy mennyire felszínes, manipulatív szándékok irányítják a kezeidet!

Lehet üzenni Brüsszelnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Befektetési kategóriába sorolta péntek este a Fitch Ratings hitelminősítő intézet a magyar államkötvényeket. A felminősítés bizonyítja, hogy a magyar gazdaság átalakítása sikeres volt, a magyar reformok működnek!

Bóvliba vágta magát a Fitch! Dobott egy kis segélycsomagot a Fitch a korrupció átmeneti eltakarására. Szurkoltunk nekik, hogy legyen bátorságuk felminősíteni minket. Megköszönni azért meg fogjuk.

Mindezeknek köszönhetően az ország nettó külső adóssága a 2012-es 73%-ról 48%-ra esett. A cég várakozásai szerint a tavaly év végi 75,3%-ról 2017 végére 73,2%-ra mérséklődhet az eladósodottsági mutató a GDP arányában.

(Akinek nem tetszik, el lehet menni. Gyurcsány megmondta.)
Toby
@verőce21: Nehogy má' magad alá üriccsé, vazzeg, mindennek ára van, "a magyar emberek" és a "keményen dolgozó kisemberek" szopnak elsősorban, a nyugdíjasokkal együtt, a kifelé teljesítésnek befelé, életszínvonal romlás, vagy stagnálás az ára!
Ami itt működik, az a brüsszeli infúziótól működik!

A "Gyurcsány megmondta" fent van a neten, meg az is, hogy kiknek szólt, te is meg fogod érteni, egyetem sem kell hozzá, csak egy-két katt! Persze, akkor rögtön kiderülne, hogy mennyire felszínes, manipulatív szándékok irányítják a kezeidet!

Lehet üzenni Brüsszelnek!
papa.49
@Toby: Most majd hallgathatjuk a ,,dicshimnuszokat, a pompás gazdaságpolitikáról,, miközben lényegileg SEMMI NEM VÁLTOZOTT, IGAZ MÁR NEM BÓVLI, DE A LEGUTOLSÓ A BÓVLI ELŐTT, NEM IGAZÁN KAPKODNAK ÉRTÜNK A VILÁGBAN, EZ CSAK A FÜTYISZES NYALONCOKNAK SIKER!!!
Toby
@papa.49: Hát persze, a karámtag, vagy karámszimpi kiszemezgeti azt, ami jól hangzik, de hogy emögött mi van, az már nem durran ekkorát, pedig talán az a leglényegesebb a zemberek szempontjából!
Tipikus karámszokás a hülyatés és arra alkalmasok szélpen be is szedik!
szaboria1
Azt, hogy ezt a minősítést megkaptuk ez még nem jelenti azt, hogy a befektetők tolongani fognak magyar kötvény vásárlásáért.
human
@verőce21: Ez a stadionépítési mánia hatása. Az építőipar emeli a GDP-t és így arányosan csökken az államadósság. Tehát mindegy hogy mit építünk csak legyen túlárazva. Pechünkre Orbán focibuzi, ezért stadionokat épít.
human
@verőce21: Paks 2-re is a fent leírt miatt van nagyon szüksége. 3000 milliárdos (lesz több is) költéssel az egekbe lehet röpíteni a GDP-t. Mikor majd ez számzsonglőr trükközés kipukkad, akkor lesz nagy bajban az ország.
papa.49
@human: Mennyivel jobb lenne nekünk ha csupán ,,GOMBFOCIZNI SZERETNE,, és mennyivel olcsóbb is lenne, abban akár VB. is rendezhetne)))))))))))))))
human
@papa.49: Meg ha az apja nem lett volna sóher és vett volna neki egy kisvasutat gyerekkorában az is nagy megkönnyebbülés lett volna nekünk.
papa.49
@human: A villanyvasút nem ment a petróleummal, a kunyhóban))))))))))))))
human
@papa.49: Fontos, hogy a gyerek legyen gyerek. Élje ki fantáziáját akkor hogy felnőttként ne legyen viselkedészavaros.
papa.49
@human: Vazze. ezek szerint igaz az infóm, hogy ,,papírcsákóval a fején, bodzabottal a kezében harcolt a bokrokkal a város szélén,, ezt olyan valaki mesélte akinek el is hiszem, hogy így volt, ezért áll harcban örökké mindenkivel, még saját magával is, már csupán idő kérdése mikor fogja legyőzni saját magát is))))))))))))))
human
@papa.49: Rengeteg a harag benne. Főleg, miután hatalmasat bukott kétszer is. Bosszúból kormányoz, ezért akarja eltiporni az ellenzéket és még a jogvédő szervezeteket is. Minden hatalmat magának akar. Szellemi értelemben Orbán nem józan.
papa.49
@human: Ez is igaz!!!A Gyurcsány a legnagyobb hibát azzal követte el, mikor 2006. októberben nem vizsgáltatta ki a disznóságait, mert a zavargások hátterében a hazugovics állt!!!
human
@papa.49: A választási irodánál történt kopaszos eset után nyilvánvaló, hogy meg voltak a kapcsolatai hozzá.
verőce21
@human: (06:54) Most ez a nagy reménykedés világpolgáréknál? "...ez számzsonglőr trükközés kipukkad"?
Aki akar húzzon el innen.
bundi
@verőce21: húzzon el?...de azért a pénze kell mi?...mertr a segílyesek azért verik magukat hogy az nekik jár...nem igaz segílyeske...?
egyébként nyugtával a napot a felminősítést még azelőtt döntötték el, hogy a magyar gdp adatok napvilágot láttak volna...nem igaz kedves sereghajtó kolléga?...
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/elemzok-olyan-pocsek-lett-a-gdp-mint-a-vilaggazdasagi-valsag-kozben-470056
ahogy elnézem az a sikeres gazdasági átalakítás csak abból állt hogy minden segílyt lehívtatok amit lehetett...és most hogy a pénz elfogyott...hát igen lehet pitizni ...
www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/39000/39745_gdp1y.png
vagy hogy is kell érteni amit mondtál?...javíts ki ha tévednék...de nem arról van szó, hogy románia is símán beelőz titeket?...
azt mondtad az építő iparban dolgozol...hogy is van ez?
www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/39000/39746_epitoipar-1603.jpg
"Jobbágy hangsúlyozta: Jelentős mértékben húzta vissza a teljesítményt az építőipar, ami a GDP-vel együtt közzétett márciusi adat szerint 33,9 százalékos visszaesést mutatott, elsősorban az EU-s forrásokból finanszírozott munkák kifutása, illetve (részben az ezzel is összefüggő) bázishatás miatt."
és most hogy így belehúztatok...hogy is áll a forint?...
"A forint gyengüléssel reagált az adatközlésre, fél órával a hír után 316 közelében mozgott az euró/forint árfolyam, de az első reakció során rövid ideig 316,50-közeli jegyzések is előfordultak. A jelenlegi forint-szint 1,5 százalékkal gyengébb a hónap elején látottnál."
ez a cikk 10 napos...a forint visszaerősödött?
www.napiarfolyam.hu/
nem már 316,5 fölött van...
tudom tudom...mi csak fizessük itt szorgalmasan az adóinkat, hogy nektek legyen miből vasutat építeni...meg stadionokat...mert az nektek jár...ja és ki és miből fogja ezeket fenntartani...azt is mi pénzeljük majd?
verőce21
@bundi: jól látható, hogy mit okozott a Medgyesy-Gyurcsány-Bajnai "szakértő" kormány:
hu.tradingeconomics.com/hungary/government-debt-to-gdp
Hellcat
@verőce21: Ennél manipulatívabb diagram nem volt???
verőce21
@Hellcat: (14:08) Van még olyan is: "A társadalom 41 százaléka szegénységben él."
Látom a nagy szegénységet hétvégéken a plázákban és bevásárlóközpontokban…
Hellcat
@verőce21: Ezt 30 éve is ki tudták magyarázni...az az ember aki nyáron eljön a csúnya nyugatról a balatonhoz nyaralni a luxusautóval és luxusétteremben eszi a drága kaját az nem az átlagos nyugati polgár neeeem...ők a társadalom kizsákmányolói akiket itt látunk...senki ne higgye, hogy nyugaton mindenkinek ilyen jó. Azt is propagandának hívták meg ezt is amit te nyomatsz itt. Csak te arra alapozod, hogy ha látsz embert a plázákban akkor nincs szegénység...gratula.
bundi
@verőce21: de gondolom tudod hogy ebben az adósságban a csúnya szocikhoz van az is húzva amit igaz ők vettek fel de a fideszke vert a seggére mol és egyebekre...vagya akkoriban volt minuszban a költségvetés miatta, de a fideszke ötlete volt tudod az államilag támogatott lakáshitel évente 5-600 milliárdos minuszt okozott...és később lett a devizahitel oka...vagy a lakosok a nyugdíjakra spóroltak miatta...de valahogy a fideszke védte meg a lakosságtól...tudod a manyup...tehát ha belegondolsz a csúnyaszocik alatt felvett 10 000 milliárdos adósságból a gengszterváltásnál még megvolt kb 5-6 000 milliárd, csak másik zsebben...na azóta hozzácsaptak még 6 000 milliárdot...ha nem nézed azt hogy az eximbank meg az mnb a devizatartalékból beletolt még 2 000-et és seggére vertek annak a meglévő 5 000-nek is...
rehát a csúnyaszocik eldőzsöltek 8 év alatt 5 000 milliárdot...a jófideszke meg 6 év alatt 13 000-at...és lehívta azt a plussz segílykét amit a szocik nem erőltettek...meg még újabbakért is bejelentkezett és a devizatartaléknak is a nyakára léptek...esetleg valamit rosszul idéztem?...és a gazdaság ennek ellenére szarabbul áll mint 2008-ban...ugyanis amit te belinkeltél abban forintban van megadva az adósság de euróban 2010-óta a fideszke devizamanipulációi miatt majdhogynem egyhelyben topog...
te táblázataid:
www.tradingeconomics.com/hungary/gdp-growth
itt pedig nominálisan dollárban...
www.tradingeconomics.com/hungary/gdp
a butabajnai akit orbánka is dícsért elindította a növekedést...aztán bummm jött a fideszke...
tavaly tavalyelőtt lehívtatok minden uniós forrást (tudod a mi adóinkat) ezzel megint mentetek egyet ...aztán bumm ismét a gödörbe...
öööö...erről akartál tájékoztatni?...
verőce21
@Hellcat: (14:59) Szóval azt akarod mondani, itt az szegény akinek van okostelefonja, műholdas tv-je, tud alkoholra és cigire költeni?
Hellcat
@verőce21: Nem mondtam ilyet, ne akard a saját baromságod belemagyarázni abba amit írtam. Attól, hogy te látsz a plázában embereket attól még az ország 41 százaléka nyomorog. Képzeld én is voltam ma egy plázában pedig aztán kurvára épphogy kijövök a fizetésemből...tudod mit csináltam a plázában? Elmentem a tescoba és bevásároltam...ha félúton megláttál volna biztos azt gondolod magadba..."nézd már azt beszélik az ország éhezik amikor ezek is itt plázáznak"...Szarok az érveid, nem állnak meg, a kormánypropaganda átlátszó mint a drótkerítés, a kormány hazugságai meg mostanában már 1 napig sem élnek mire megcáfolják őket...szóval kár a gőzért.
verőce21
@Hellcat: (21:07) Éppenezért jó lenne pontosítani mit értenek szegénység alatt!
Pl. volt egy ENSZ adat arról, hogy ha rendelkezel egy ládával amibe beteheted a ruhádat és fedél van a fejed felett (bármilyen!) már gazdagabb vagy mint a Föld lakosságának az 1/3-a.
De nálunk nincs olyan nagy baj, mert egyelőre arról megy a zsúr, hogy nincs benn WC a lakásban, esetleg fürdőszoba, csak mosakodóhely.

(Különben sz@r ügy, tényleg, hogy bemégy a bevásárlóközpontba egy kiló kenyérért és teli kocsival találod magad a pénztár előtt) :)
Hellcat
@verőce21: Az első részre. Kérlek szépen sok sok átlagszámítással ki lehet mutatni azt az összeget amennyi minimum kell ahhoz, hogy megéljen az ember...egyen igyon fizesse a lakhatást, legyen ruhája stb...na már most az ország 41% a nem ennyi pénzből gazdálkodik tehát nyomorog. Persze lehet trükközni a számokkal ahogy a fidesz szokta, de ettől még ugyan úgy szegény marad az ország majdnem fele.
A második rész. Céltudatos vásárló vagyok, csak azt veszem ami kell.
koszpeko
@human: Helyi párttitkár és sóher???
koszpeko
@verőce21: Jó lenne ha lemennél mondjuk egy szabolcsi vagy egy zalai körútra.
A plázákban általában valamelyik üzletlánc élelmiszer boltot nyitott.
Tényleg árad a fidesznyik sötétség soraidból.
verőce21
@Hellcat: (09:59) Céltudatosan, cetlivel jársz vásárolni mindig gondolom. Ezekkel a "nagybevásárlásokkal" az a baj, hogy úgy többet költhet az ember. Kenyérért úgyis el kell menni minden nap, és máris ott a csábítás.
verőce21
@koszpeko: (10:38) "... ha lemennél mondjuk egy szabolcsi vagy egy zalai körútra" - ott is ugyanazt látnám, mint bárhol az országban. A dádék megkapják a segílyt aztán 3 napig csak a benzinkúton veszik a colát meg a chipset.
Aztán sírnak, hogy nincs lehetősígük. De a nyakában lóg az iphone6-os okostelefonja, van műholdas tv-je, tud alkoholra és cigire költeni. Akkor mitől szegény?
Hellcat
@verőce21: Ne magadból indulj ki. Nincs cetlim, csak tudom mit kell venni, és fölös szarokat nem veszek ennyi...nem is engedhetem meg magamnak...Elkanyarodtunk a témától viszont...gondolom nem véletlenül.
Bringás
@verőce21: És van pénz kábszerre, szamuráj kardra, tetoválásokra, de a gyerek ebédjére már nem jut!
verőce21
@Hellcat: (13:51) Megvan a felminősítés, Matolcsy-t közgazdasági Nobel-díjra kellene jelölni.
Nem gondolod?
verőce21
Amit 8 év alatt el lehet rontani, nem biztos, hogy 8 év alatt helyre lehet hozni!

A mohácsi csata hamar lezajlott, utána 150 évig itt voltak a törökök. A család három nap alatt meg tudta venni CHF alapon a BMW-t, amit Fletóék támogattak, de visszafizetni lehetséges, hogy 10 év alatt sem tudja.
Hellcat
@verőce21: Börtönbe kéne csukni hűtlen kezelésért és nagy vagyoni károkozásért...az, hogy törvénnyel még megpróbálták eltitkolni még meg is erősíti a gyanút...Normális országban már le is lenne csukva...persze illiberális demokráciában a maffiakormány kimosdatja a haverokat a szarból.
verőce21
@Hellcat: (15:43) Másképpen látjuk a dolgokat.
Azt sem értem, miért nem tetszik neked, hogy egyetlen, ami rendbe van téve, az a fideszes maffiózók zsebe, a következő 23 generációra?
Hellcat
@verőce21: Szerintem is másképp látjuk...főleg mert te csak 1 oldalról látod a dolgokat. Majd ha 1x felborul minden...elül a narancsköd ti fogtok hatalmasat koppanni...
verőce21
@Hellcat: (15:58)
Amíg van korrupció, addig a kapitalizmus is virágzik!
Most éppen ez ellen küzdesz utolsó csepp véredig! :)
Hellcat
@verőce21: Az ország rombadöntése ellen próbálok küzdeni...
human
@Bringás: Írod: " És van pénz kábszerre, szamuráj kardra, tetoválásokra, de a gyerek ebédjére már nem jut! " .
Van ilyen és te is tudod, hogy általánosítasz. 600 ezer önjelölt szamuráj csak feltűnne az embereknek. A fideszesek közt is van gyilkos, erőszakoló, a vezető körökben még elítélt is. Mégsem lehet azt mondani, hogy mindegyik ilyen lenne.
verőce21
@Hellcat: (17:05) Harcoltál volna Fletóék idején, nem kellett volna mínuszból kezdeni a gazdaságfejlesztést! Egy rombadöntött országot a Fidesz vett át.
Hellcat
@verőce21: Van rá bizonyítékod? Mert azzal, hogy a fidesz bejelentette milyen szar gazdaságot vettek át csak felmentették magukat minden ígéret alól meg bedöntötték a forintot. Én is azt mondtam volna, kurva jó propaganda fogás volt. Nem hiszem, hogy ha annyira romokban lett volna az ország akkor az lett volna a legfontosabb, hogy stadionok épüljenek meg új pártalkotmányt csinálnom a fidesz magának...ez sem jött be sajnos...
verőce21
@Hellcat: (22:23) Hogyne lenne bizonyítékom a gazdaság bedöntésére! Amiatt "szólítottál meg"
hu.tradingeconomics.com/hungary/govern...
Bringás
@human: Az arány a lényeg. Amikor az arányukat a börtönben levők felülreprezentálják, nem én vagyok a hibás!
Hellcat
@verőce21: Ez csak egy nagyon manipulatív oszlopdiagram az államadósságról. Tehát nincs.
bundi
@koszpeko: látom azért a terelés jól megy még...de külön pont ezért a szösszenetért...
"Harcoltál volna Fletóék idején, nem kellett volna mínuszból kezdeni a gazdaságfejlesztést! Egy rombadöntött országot a Fidesz vett át."
szép táblázat...gondolom a válaszomat nem olvasgattad...tudod ott van más táblázat is...és a net egy kincsesbánya rminusz gazdaságfejlesztés terén..meg rombadöntött országból...
privatbankar.hu/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457
tehát főnököd még büszke is volt azokra akik elintézték neki a mercedestől kezdve-a gazdaság gatyábarázásáig növekedési pályára állításáig mindent...megmaradt imf hitel farzsebben, manyup pénztárak feltöltve...bankök kisegítve ...devizatartalék feltöltve...és aztán?...
devizatartalék...
www.vg.hu/gazdasag/nagyot-esett-magyarorszag-devizatartaleka-468337
vagy a te táblázatodban...
hu.tradingeconomics.com/hungary/foreign-exchange-reserves
a 10 éves görbén láthatod, hogy a bajnais 35 milliárd euróról 25 re esett...miközben rekord mennyiségú pénzt nyeltetek be az adóinkból...a nominális államadósságot 6 000 milliárddal emeltétek, miközben a gdp csak forintban nőtt lényegesen, a forint bedöntése miatt...az oktatásból az eü-ből közel 1000 milliárdot vontatok ki?...eltékozoltátok a manyup pénzeket...az imf hoitel maradékát elkótyavetyéltétek...az imf hitelből a bankoknak továbbhitelezett 1000 milliárdot benyeltétek...miközben bevételi oldalon csak a manyup pénzekből évi 350 milliárdos plusz van, a többi extra adóval évente közel 1000 milliárddal több jön be mint a szociknál...bocsika...miről is beszéltél?...ki döntötte be a gazdaságot?...
bundi
@verőce21: és most hogy a fideszkéd átvett egy bedöntött gazdaságot...most így hat évvel ezután...
www.portfolio.hu/gazdasag/orban_viktor_valsagstabot_hivott_ossze.232370.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregatorhoppá...bedőlt a gazdaság?...amire eddig azt mondtátok jobban teljesít mint európa nyugati fele?...(természetesen európa nyugati felének segélyeiből)...most miről is beszélsz?...
bundi
@koszpeko: elnézést kedves verőcét próbáltam belőni...az androidnak néha vannak fura dolgai...de köszi hogy szóltál...@verőce21: tehát kedves verőce az előbbiek neked szóltak...várom válaszod...mire is volt jó ez a táblázatosdi...meg elmúltnyolcévezés...(ami így 2016-ban eléggé mókás)...annak fényében, hogy ha tudsz még rá emlékezni te már az ócsai gettónál is bizonygattad nekem, hogy érzed a fellendülést az építőiparban...
verőce21
@Hellcat: Több ez, mint egy oszlopdiagram jóval! Ez egy komplex gazdasági elemző táblázat.
verőce21
@bundi: Jól látható, hogy az országot és gazdaságát a Medgyesy-Gyurcsány-Bajnai "szakértő" kormány döntötte be. Helyrehozni hosszabb folyamat.

Amit 8 év alatt el lehet rontani, nem biztos, hogy 8 év alatt helyre lehet hozni!
A mohácsi csata hamar lezajlott, utána 150 évig itt voltak a törökök.
bundi
@verőce21: igazából az látható, hogy a gdp növekedett akkor is, az adósság is, de abból 5 000 milliárd nem lett elköltve...azt a nagymagyar népnemzeti kormányotok élte fel...és ahogy az eredményeket nézem azok akkor is javultak, vagy stagnáltak...most kezdtek el visszaesni...nézd meg a grafikonokat amiket visszaküldtem...
Hellcat
@verőce21: Ez csak egy manipulatív diagram...
Arról meg, hogy mennyire volt szar helyzetben a gazdaság kormáynváltáskor...
privatbankar.hu/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457
Tudod rögtön kormányváltás után is össze vissza beszélt a fidesz az állapotokról...először azt mondogatták, hogy jó a helyzet aztán gyorsan az ellenkezőjére álltak át mert azt kívánta meg a propaganda. Tudom nehéz vitatkozni a tényekkel.
verőce21
@Hellcat: (16:11) A tények azok, hogy a ballib kormányok 8 évnyi pusztítását nem lehet nyolc év alatt helyrehozni! De folyamatosan javul az ország gazdasági helyzete.
Azt pedig csak a hülye gondolja, hogy egy tönkretett gazdaság egyik napról a másikra megjavul. Egy ideig még ment a kifosztása a Nemzeti Bankon keresztül.
Hellcat
@verőce21: Tévedsz és tévedsz és tévedsz és még mindig tévedsz és ezáltal egyszerűen vitaképtelen vagy. Mikor fogd fel hogy az amit a kormánypropaganda mesél az nem úgy van? Mind1 is...azt se bánom ha hülyén éled le a maradék életed.
verőce21
@bundi: Nem merte elkölteni Bajnai az összes IMF-EU hitelt, fogalmazzunk így! Mert akkor hiába a mentőhitel, ha nincs tartalék a rendszerben, bedöntik a forintot.
Ilyen mazsola gazdasági példázatot amit te produkálsz itt izzadva, kár kommentálni. :)
verőce21
@Hellcat: Amit 8 év alatt el lehet rontani, nem biztos, hogy 8 év alatt helyre lehet hozni!

"A család három nap alatt meg tudta venni CHF alapon a BMW-t, amit Fletóék támogattak, de visszafizetni lehetséges, hogy 10 év alatt sem tudja." - ezt lenne jó, ha fel tudnád fogni!
Hellcat
@verőce21: Ok...A fidesz kitalálta a devizahitelt majd 8 évig hagyták had használja mindenki szabadon, kormányrakerülésük után az amúgy is gyengülő forintot mégbedöntötték 2x aztán az MNB hatalmas összeget nyert a devizahitelesek "megmentés" néven amit aztán szétosztottak a rokonoknak.
verőce21
@Hellcat: (17:28) ...hadd használja! :) - kb. ennyit a tudományodról is.
Hellcat
@verőce21: Akkor itt a vita vége...ha valaki a helyesírásba köt bele az azt jelenti, hogy kifogyott az érvekből. Köszönöm és további szép napot. :)
verőce21
@Hellcat: (17:42) Csak a szellemi szintedet és a helyedet próbáltam érzékeltetni. :)

De olvasd el az utána következőt is, hátha okosodsz a forint bedöntésére tett hibás téveszmédről.
Hellcat
@verőce21: apps.mnb.hu/hitkalk/Arfolyam.aspx keress csak szépen rá a CHF árfolyamra 2002 től napjainkig...2010 től rohamosan emelkedik...Szóval ne haragudj de ezt is buktad.
verőce21
@Hellcat: (17:48) Egyáltalán nem buktam! az Euró és a CHF "emelkedését" az országból kiáramló kincstárjegyek árának valutakereslet növelő hatása határozta meg!
Alacsonyabb lett a kamathozam a kincstárjegyekre!
Hellcat
@verőce21: jaja tudom tudom...és véletlenül sem volt köze ahhoz, hogy a fidesz belentette " Hú hát szarabb a helyzet mint gondoltuk"...Figyi...menj a viktátor fb jára ezekkel a kommentjeiddel ott meg is eszik a hülyeséget :)
verőce21
@Hellcat: (17:59) Téged a tények nem befolyásolnak, látom! A te hülyeségeidet pedig csak itt ezen "eszik meg"!
bundi
@verőce21: óóóó...kedves verőce...nem merte elkölteni...hát persze...nehogy bedöntse a forintot...de a következők már elmerték...mi is történt a forinttal?...egyébként nem azért nem költötte el...és egy részét továbbhitelezte a bankszektor felé...azt az összeget 2010-11-ben kapta vissza de akkor már orbán...az imf hitel benne volt az államadósságban...akk-tól le tudod tölteni az excel táblázatot...de valahogy a viktoréknál sehogy sem akart csökkenni...akármennyi plusz pénzt is csaltak el tőletek...látom teszel a tényekre magasról...
és látom már átízzadtad a lepedőt is...de sebaj fuss neki mégegyszer...hogy is van ez, hogy a bajnaiék nem költötték el a hitelt mert nem akarták bedönteni a forintot, és a következők meg a nyakára hágtak mindennek...ja meg a forintot is bedöntötték?...vagy ez csak akkor van így ha kincstárjegyekről hablatyolsz?...ja tudtad hogy az elmúlt évben a devizatartalék negyede is meg lett védve?...ill elvesztette a közpénz jellegét?...
"A márciusi 4,1 milliárd eurós zuhanás után áprilisban további 1,17 milliárd euróval estek Magyarország nemzetközi tartalékai, így az előzetes április végi állományi adat (26,4 milliárd euró) alapján csaknem hétéves mélypontról beszélhetünk - derül ki a Magyar Nemzeti Bank ma közölt statisztikájából..."
a tavalyi 37 milliárd euróról leesett 26-ra...hát unortodoxiában ennek is örültök -e?...
és ne siess ne kapkodj...mert még megízzadsz...
verőce21
@bundi: (18:23) A 4,1 mrd Eurós tartalék 10 éves futamidővel Növekedési Hitelprogramokban van. Ezek egy swap ügylet keretében visszafizetésre kerülnek.
Az MNB tartaléka így is bőségesen elegendő egy esetleges forint elleni spekuláció kivédéséhez.
bundi
@verőce21: ahan...ahan...gondolom utánaolvastál...
www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/mnb-megcsappant-a-devizatartalek-463638
de akkor miért blöffölsz marhaságot...bárki rá tud keresni...kb 5 másodperc...
direktben égeted magad?
"Jelentős mértékben a pemák-állomány (prémium euró államkötvény) egymilliárd eurós lejárata miatt 2,818 milliárd euróval, 30,322 milliárdra csökkent tavaly decemberben a jegybank devizatartaléka - jelentette pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Több mint öt éve, 2009 júliusában volt utoljára ennél alacsonyabb a nemzetközi tartalékok értéke. 2014 végéhez képest egy év alatt 4,256 milliárd euróval csökkent a tartalékok összege a múlt évben.A tartalékok csökkenésében az euróban denominált lakossági állampapír lejárattal együtt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) és a Magyar Államkincstár (MÁK) devizaműveletei 1,6 milliárd euróval apasztották a tartalékokat. A csökkenés fennmaradó részének nagyját az ÁKK MNB-nél vezetett számláján bekövetkezett keresztárfolyam mozgás okozta, míg az MNB lakossági devizahitelek forintosításához kötődő devizaswap ügyleteinek lejáratai csaknem 200 millió euróval, míg az egyhetes devizalikviditást nyújtó jegybanki swapügyletek mintegy 500 millió euróval csökkentették a devizatartalékot. Emellett egyéb tényezők is hozzájárultak a tartalékok mérséklődéséhez, mint a devizakamat fizetések és devizatartaléknak a keresztárfolyam-változásokhoz köthető átértékelődése - közölte pénteken a jegybank"
hol is az a növekedési hitelprogram?...
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tovabb_csokkentek_az_mnb_tartalekai.614279.html
bundi
@verőce21: folyt.
A márciusi 4,164 milliárd euró csökkenéssel már hétéves mélypontra csökkent a tartalékok szintje, de csak 3,890 milliárd euróval marad el a múlt év végitől. A múlt havi csökkenés legnagyobb részét, 2,9 milliárd eurót a lakossági devizahitelek forintosításához kötődő jegybanki devizaswap ügyletek lejártával indokolta az MNB. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) és a Magyar Államkincstár devizaműveleteivel 1,2 milliárd euróval apasztották a tartalékokat, döntően egy március végén lejárt, 500 millió angol font (633 millió euró) értékű tízéves kötvény visszafizetése miatt.

A tartalékok márciusi csökkenésében még nem jelent meg az a 1,5 milliárd euró, amellyel a kormány visszafizette a 2008-ben felvett IMF/EU hitel utolsó részletét az Európai Uniónak. "
tehát hol is az a 4,1 milliárd euro amit majd vissza fog kapni?...természetesen ha megtámadják a forintot mald visszakap...szerinted 10 év múlva?...tehűát mégegyszer uniós támogatások kifutnak...vagy el sem indulnak...államadósság egekben...gdp lefele...devizatartalék negyede elvesztette devizatartalék jellegét, manyup már nincs...mi jöhet még?
verőce21
@bundi: "mi jöhet még?" - Siránkozz még az 4,1 millió "magyar" szegényen is.
bundi
@verőce21: nem siránkozom...tegyenek ellene...nekem is lépnem kellett...nem akartam segélyes lenni...de miről is beszéltél az előbb...mi is jöhet még?...mert a java még csak most jön...
verőce21
@bundi: a libsi megmondó ember érthetően elmondta nekünk mucsaiaknak...
bundi
@verőce21: ezzel kire célzol...mert megint terelsz...válaszolj arra amit kérdeztem...miért nyomod ide ezeket a táblázatokat, amikor azok téged cáfolnak...miért írsz marhaságokat, amiket kb 5-10 másodperc alatt meg lehet cáfolni...nem értelek...annak idején kb 2012-ben cicussal és enteroval még vertétek magatok ezerrel, hogy csak libsibolsi bérrettegő vagyok, mert azt vizionálom, hogy szar vége lesz az unortodox ámokfutásnak...és ti már látjátok a fellendülést...mert az építőipar már jobban teljesít...azóta az élet folyamatosan cáfol titeket...mond mire gondolsz milyen vége lehet ennek?...
verőce21
@bundi: Hiába görcsölsz ezzel.
"Amit 8 év alatt el lehet rontani, nem biztos, hogy 8 év alatt helyre lehet hozni!"
bundi
@verőce21: ide is beemel kedves pillangóm...
"@verőce21: igazából rajtatok kívül senki sem beszélt csődről...sem csődközeli helyzetről...orbán annak idején dícsérte bajnai munkáját, a gdp kicsivel kevesebb volt mint most...kb 98,3 milliárd euró, most kb 107 milliárd, akkor a gazdaság növekedett...most 6 év múlva bezuhan...a gazdasági válságot orbán is elismerte, hogy nem magyarország miatt tört ki, ...és mint utólag kiderült csak cicamicáid szerettek volna játszani kicsit a forinttal ezért borították be a forintot két évvel az imf hitel után...2010-re a forint visszatért stabilan a 270-275-ös árfolyamra...mostanra stabilan 315 körül van...2010 ben a devizatartalék 35 milliárd euró köül volt most 27 alatt van...fizetések reálértéke vagy 10 százalékkal magasabb volt ...az államadósság nominálisan 19 300 milliárd volt most 25 000 körül van a cds feár 2010 juniusáben ugrott meg ezerrel...
sorolhatnám a tényeket...
forrás:
www.tradingeconomics.com/hungary/forei...
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/rekor...
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_ev...
napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/...
www.ahkungarn.hu/fileadmin/ahk_ungarn/...
www.dbresearch.com/servlet/reweb2.ReW...
fingfx.thomsonreuters.com/2015/01/23/1...
na ezek tények...amiket te mondassz azok valakinek a sógorának az öccsének a szomszédja álltal mondott valamik...
esetleg valami hivatalos adat arról hogy 2010 közepén a viktorkád csődközeli állapotban vette át a gazdaságot?...mert addig csak mint fing a szélben...annyit érnek a tényeid..."
bundi
@verőce21: és a görcsről...mindezt kedves görcsöcske úgy értétek el, hogy szarráadóztattatok mindenkit...kivéve a gazdagokat...
propeller.hu/itthon/3222603-agyonadoztatjak-szegeny-magyarokat
www.168ora.hu/buxa/agyonadoztatjak-a-szegeny-magyarokat-146232.html
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Wages_and_labour_costs#Net_earnings_and_tax_burden
és eltapsoltatok minden tartalékot jóformán...és a gazdaság ennek ellenére is bezuhant...mostanra...és ha a nyugat európai adófizetők nem könyörülnének rajtatok akkor még szarabb lenne nektek...és erre vered magad?...gondolkozz el azon hogy te ott élsz és nagyban függessz attól amit innen küldünk nektek mind uniós támogatás formájában mind a családoknak hazaküldött pénz formájában...ennyit a tényekról...
de mondom görcsölhetsz kicsit...és próbálhatod bizonyítani hogy mégsem...lássuk sikerül-e...
verőce21
@bundi: (15:22) Hülye elbeszélők szokták ezt így előadni, akik azt gondolják, olvasóikat éppily hülyéknek tarthatják.
bundi
@verőce21: ne adj okot rá...de mondom ha azt várod hogy ne nézzelek annak...tényeket elő...ha már annyira vetred magad ezekre...mutasd mid van...
verőce21
@bundi: (15:56)
Idehallgass te elmebeteg, nem hiszem, hogy te nagyban hozzájárulsz "...amit innen küldünk nektek mind uniós támogatás formájában mind a családoknak hazaküldött pénz formájában..." - kár a melledet döngetni.
bundi
@verőce21: sok kicsi...tudod ez eddig kb 8700 milliárd volt és 2020-ig még kb 12 000 milliárd
tudod a tények...
index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/
nepszava.hu/cikk/1061288-az-a-gaz-unio---magyarorszag-a-netto-haszonelvezok-elen/
tudod ennyivel kaptok többet mint amennyit befizettek...és a fura kedves barátom...tudod, hogy ebből a szocik alatt kb 3000 milliárd jött be...a többinek orbán az ura...
e-magyarul.balassi-intezet.hu/new/eMagyarul4/html/article6648.html
tehát az uniós pénzek kicsit több mint 10 százaléka...
az imf hitel 3500 milliárd volt ebből a gazdaságra költöttek kb 1500 milliárdot a többi letétben volt vagy tovább lett hitelezve...de ezt már leírtam...
és azt is hogy ennek is ti léptetek a torkára...és hogy mennyit küldünk haza?...
www.profession.hu/cikk_kulfoldi_munka/20150330/milliardokat-kuldtek-haza-kulfoldrol-a-magyarok/5276
százmilliárdokat...
tehát lejjebb a hangerőt...kicsit több alázatot,,,,,
ja és hol vannak azok a tények amikre oly büszke is vagy?...tudod ne adj okot arra hogy hülyének nézzenek...
ja és ne elmebetegezz le másokat ha alárendelt szerepben vagy...
verőce21
@bundi: (22:23) Nincs arra semmi bizonyítékod, hogy te nagyban hozzájárulsz a többlethez, " többet mint amennyit befizettek"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.