„Nem lesz együttműködés egy jövőbeni Európai Bizottságban a Fidesszel" – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, aki hozzátette: Orbán Viktor nem ejtheti túszul a jövőben az egész EU-t.

Nem ejtheti túszul az egész EU-t Orbán Viktor

– hangzott el abban az interjúban, melyet Manfred Weber, a jobbközép Európai Néppárt elnöke adott a a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitug lapnak.

 „Nem lehet a teljes EU Orbán Viktor túsza" – fakadt ki Manfred Weber

Nem ejtheti túszul az egész EU-t Orbán Viktor – mondta Manfred Weber – Fotó: Facebook.com/manfred.weber.en

A politikus a jövő héten sorra kerülő európai parlamenti választáson várhatóan újra a legtöbb mandátumot szerző pártcsalád elnöke – írta a 24.hu a Népszava cikke alapján.

 „Nincs együttműködés egy olyan párttal, amely Putyin zsoldjában áll, sem Orbán Viktorral vagy a lengyel Jog és Igazságossággal"

- mondta az interjúban Weber.

A politikus megjegyezte, az EPP azon erők ellen küzd az élvonalban, amelyek „el akarják pusztítani Európát”.

„A demokratikus diskurzusban normális, ha valaki más véleményen van, de mélyen meg vagyok győződve arról, hogy a globális kérdésekben csak akkor fogunk szerepet játszani, ha egy hangon szólalunk meg. Az, hogy Orbán Viktor az Oroszország elleni szankciócsomagoknál blokkolta az uniós államok túlnyomó többségének akaratát, nagy bosszúságot váltott ki Európa-szerte. Orbán Viktor a jövőben nem ejtheti túszul az egész EU-t"

– idézte a Népszava Manfred Weber-t.

A politikus ugyanakkor nem zárta ki, hogy együttműködnek az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakciójában levő demokratikus pártokkal – így Giorgia Meloni Olasz Testvérek tömörülésével, valamint a Petr Fiala cseh kormányfő vezette Polgári Demokrata Párttal (ODS) – írta meg a Népszava.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@qunta: Weber nem Orbán... pici kis különbség!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@simmering73: megint kilépnének, ha újra belépnek
Őrnagy
@simmering73 Gyagyás Seggfej: A Gyagyás Seggfejek határok nélkül egymásnak tapsikolnak, ha libkányok! És ha valaki nem csak Gyagyás Seggfej, hanem még hungarofób is, abbol csak úgy ömlik kia szar értelem helyett!
Pálinkás Pál
megoldás, sniper...vagy egy költő...
vacsi
Mire fel fakadt ki?! Arra, hogy nem akarjuk, hogy a magyar fiatalok az EU sorkatonái legyenek? Vagy nőket nem akarunk sorkatonának? Vagy arra, hogy nem akarjuk őket egy olyan háborúba küldeni, amihez semmi közünk?! Jópofa ez az ember - vagy inkább gonosz?
Szegény Dzsoni és Árnika
@Pálinkás Pál: Én vagyok a költő. De ki a sniper?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.