Egy év alatt több mint negyedével nőtt a külföldi családok által örökbe fogadott magyar gyermekek száma; a titkos örökbefogadások során tavaly már minden harmadik gyerek került külföldre - írja keddi számában a Magyar Nemzet.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@Horizont: Igen , de nem a cigány gyerekekért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@Horizont: valahogy a tigrisekre sem nagyon hat a szeretet, az erőteljes nevelés és a környezet sem. Nem tehet róla, ilyen a természete.
eszegfu
@Horizont: Szerintem is! Az utcánkban 5 házzal arrébb pici korukban fogadtak örökbe 2 cigány gyereket (testvérek)... ennek már vagy 10 éve. Rendszeresen jár hozzám az "apjuk" szerelni...pici koruk óta mindig hozta a gyerekeket is, akik tiszták, illedelmesek, sőt értelmesek, tudják, hogy nem az édes szüleik nevelik őket, lehet velük beszélgetni...vagyis én semmi különbséget nem látok egy "fehér" gyerek és köztük.
eszegfu
@Horizont: Ha belegondolunk, akkor "kaphatunk" kamaszt mondjuk egy második kapcsolatunkban is, akivel már igen nehéz... és ez nem függ össze a bőr szinével. Egyébként érdekes az, hogy valóban több a cigány származásu "bünöző", viszont nekik inkább "tyuklopás" szintü dolgaik vannak, mig a fehér emberek brutális bünökért felelősök. Ugy emlékszem, mintha Mézike irta volna ezt 1x. Engem annyira nem érdekel senkinek sem a származása, bőrszine, vallása, szexuális beállitottsága, hogy szinte fel sem ismerem, mert nem ez a fontos. Bocs. kissé elkanyarodtam az eredeti témától! Tényleg nagyon fontos a jó légkörü család! Pont itt van Bényi Ildikó fotója + a lányáról szóló cikk cime... mennyivel különbek ők?!
Veleda
Ennek a hírnek nem tudom, hogy mennyi a valóság tartalma, de mélyen elgondolkodtató. Ki adja oda örökbe? a szülő, vagy az állam? ha az állam adja, az a gyerek már eleve állami gondozott.
No és mennyiért? vajon mennyi az ára egy gyereknek, ha a szülő adja oda, vagy az állam,?
Hova kerül az a gyerek? Kihez? Van erre valami statisztika?
Ha ennyi az eladható gyerek Magyarországon, akkor miért olyan nehéz nevelő szülőnek vállalkozni. Mielőtt gyerekhez jutna, mindenféle tanfolyamot kell elvégeznie. OKJ-s képzést( amit ő fizet) kemény környezeti tanulmány előzi meg, és egyéb buktatók.
Egy ismerősömnél 2 állami gondozott gy, volt elhelyezésben. A házasság tönkrement, ők elváltak. A 2 gyereket azonnal elvették az asszonytól, visszavitték a nevelő otthonba. Pedig minden lehetőség adott volt a felnevelésükre.
Kérdésem: miért könnyebb külföldre adni a gyereket, mint itthon felnevelni?
Ja, hogy az államnak ne kerüljön egy fillérjébe se a felnevelése.
eszegfu
@Horizont: Ááááá, dehogy mindig! Csak a kettőnk "lelkivilága" hasonlithat egymásra, igy a véleményünk is egyező...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.