A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy teremtsen lehetőséget azon egyszázalékos adófelajánlások utólagos kifizetésére, amelyeket az adott évben bizonyos okok miatt nem juttattak el a civil szervezethez, egyházhoz.

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta, az egyszázalékos felajánlások egy részét az állam "elnyeli", nem fizetik ki akkor, ha a felajánló késve adta be a bevallását vagy nem teljesítette adófizetési kötelezettségét.

A képviselő írásbeli kérdéssel fordult a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, amelyben azt kérdezte, mennyi 1 százalékos felajánlást "nyelt el" az állam, a válasz szerint 2010-óta 1,7 milliárd forintot nem fizettek ki, viszont nincs technikai akadálya a későbbi kifizetésnek.

A képviselő elmondása szerint ezért szabályváltoztatást kezdeményeznek, amelynek lényege, hogy amennyiben a felajánló később teljesíti adófizetési kötelezettségét, akkor az 1 százalékos részt utalják át a kedvezményezettnek. Ha ez már nem lehetséges, akkor a Nemzeti Együttműködési Alap kaphatná az összeget

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
@Bringás:
"Miért ne nyelné el, ha az erre jogosult nem rendelkezett róla?"

És az mennyiben változtat az ellopáson, ha 170 ezren rendelkeznek róla?

"Tudja, mit vettek a parlagfűirtásra felajánlott adójából?
1,1 milliárd forint folyt be a parlagfű elleni harcra a személyi jövedelemadó erre ajánlott egy százalékából, de a kormány parlagfűmentesítésre végül csak 463 millió forintot költött. A maradékból a számlákat tételesen átnéző HVG írása szerint a pénz nagyobbik részét teljesen más célokra fordították:
Például fizették belőlük a megyei kormányhivatalok rezsijét.
Vagy fénycsövet vettek belőle a kormányhivataloknak.
Komárom-Esztergom megyében még villanyt is szereltek.
A fővárosi földhivatal pedig félmillió forintos cipőpucológépet vett belőle."

444.hu/2014/12/02/tudja-mit-vettek-a-parlagfuiratsra-felajanlott-adojabol
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Bringás: Hülye vagy pubika! Mérhetetlen a te hülyeséged! Kinél lehetne feljelentést étennni Pol Pot Petikénél, aki gondosan eltüntet minden nyomot?
silber13
@Bringás: Persze, ő aztán olyan mint aki elrendeli a nyomozást! :-)))))))
Bringás
@silber13: A legfőbb ügyész feladata a bűnüldözés! Te most bűnpártolást emlegettél vele kapcsolatban? Tudod, milyen súlyos vád ez? Én meggondolnám miket írogatok a legfőbb ügyészről! Csak barátilag szólok, mert lehet akad valami tetves alak, aki ezért feljelent!
silber13
@Bringás: , hiszen at ilyesmi a véretekben vana tetves alak csak te lehetsz, hiszen azi lyesmi a véretekben van. Nálatok tenyésznek a mániákus, beteges feljelentők. Nemde? Az ilyeneknek mániája a lesenkiházizás, hazaárulózás ls egyéb veretes sértések hangoztatása, leírása!Ami meg a súlyos vágdakat illeti, jobb, ha csendben maradsz, , mert valamilyen bringás kedvenc sértő szavait idéztem. Ja és mások legecizése szintén! Vagy felejtsz te velocipéd bajnok?
Bringás
@silber13: Én általánosságban beszéltem hazaárulásról és a liberális eszméről fejtettem ki a véleményem. Kit sértettem én meg?
Írtam olyat neked, hogy te ilyen és olyan vagy? És én nem szoktam senkit "legecizni"! Nem is írtam ezt a szót itt le eddig!
Elvbarátaid viszont ontják magukból a sértegetéseket! Na nekik visszaszólok, mikor durvulnak!
Macskaszem
Orbanisztánban igenis minden lopás törvényes. Vagy ha mégse, hoznak rá törvényt izibe, oszt az lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.