Váratlanul és némi meglepetésre negatív rekordot hozott a június a csoportos létszámleépítések statisztikájában - derül ki a legfrissebb adatokból. Júniusban csoportos létszámleépítésben 3138 dolgozótól váltak meg a magyarországi cégek, ami több mint 4 éve nem látott mértékű elbocsátást jelent. Legutóbb ugyanis ennél több érintett egy hónapban 2012 márciusában volt, akkor 3693 alkalmazottat küldtek el. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a leépítések legjelentősebben két területet érintettek, a kiskereskedelmet és a feldolgozóipart, megyei szinten pedig Budapesten és Veszprém megyében jelentették be a legtöbb csoportos leépítést. Az ágazatokat tekintve mindenképpen meglepetésként szolgálhat, hogy pont két olyan területről van szó, ahol jellemzően a munkaerőhiánya okoz nehézséget. Viszont pont az ágazatok alapján gondolhatjuk azt, hogy felszámolással állhat összefüggésben a mostani kiugró adat. A megye és a feldolgozóipar alapján arra következtethetünk, hogy a...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Saját tapasztalat, hogy még néhány éve mikor az illetékes vezető azzal hencegett, hogy a tökéig ér a jelentkezők száma, ugyanúgy kevesen voltunk mint most amikor állítólag munkaerőhiány van. A kínálattól függetlenül a végeredmény mindig az, hogy néhány rosszul fizetett alkalmazottal akarják elvégeztetni több ember munkáját.
szaboria1
A feldolgozó ip. egyre jobban megszűnik aki meg vannak nagyon sokszor borzasztó körülmények között végzik a feldolgozást. Lásd a NÉBISZ ellenőrzéseket.
emerencia
@szaboria1: A kereskedelemben is megy a sírás-rívás ezerrel, hogy kevés az eladó. Hirdetnek is állásokat lépten- nyomon, Ugyanakkor rúgnak is ki dolgozókat okkal, ok nélkül egyaránt. Volna itthon is munkaerő tisztességes bérért, normális elbánásért és biztonságos, nem egészségromboló munkakörülményekért. Mégis sok helyen alig látni kompetens eladót. Inkább mennek a képzett és gyakorlott eladók külföldre mosogatni, takarítani, targoncázni, felszolgálni mint elfogadni kevés bérért a magyar és multi munkáltatók által kínált rossz munkakörülményeket és silány fizetést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok