"Az ellenzékben lévő FIDESZ és KDNP önös pártérdekből példa nélküli orvtámadást intézett képviseleti demokráciánk legalapvetőbb intézménye ellen. Feltehetően erős politikai nyomásra – az ügyészség utasítására – a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy három éve folyamatban lévő ügyben önkormányzati képviselők ellen indított nyomozást, amelyet büntetőügynek álcáztak, de valójában gátlástalan és nagyon veszélyes precedenst teremtő politikai bosszú. "

Feltöltő: zsolti
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
A polgármester úrnak örülni kellene, hogy az ügyészség utasítására a rendőrség kideríti az igazságot. Ők ártatlanok, a gaz rágalmazók pedig elnyerik méltó büntetésüket. Mire jó ez a vagdalkozás? Ha nincs vaj a fülük mögött egy mondat is elég lett volna. Nem tudom elképzelni, hogy minden panamázás kirobbantása mögött politikai bosszú settenkedik.
nanena
Szerintem ezen a nyilatkozaton keresztül is éppen ő próbál nyomást kifejteni.
A rendőrség meg ha már bármit is kiderít, biztos lesz olyan, aki azt mondja: ez nem is igaz, csak politikai bosszú.
Fogalmam sincs mi az igazság. Ami eddig a sajtóban megjelent, az alapján egy nagy panama az egész.
IROM
V É G R E ! ! !

Felcsillant a remény, hogy több éves rendőrségi aktatologatás után elindul a felelősségre vonás. Véleményem szerint is, törvénysértő módon, adták el a VI. kerületi értékes ingatlanokat. A törvénysértéseket, nem csak az értékbecslés során elkövetet csalással okoztak, hanem az ország költségvetéséről szóló törvény, már az előző ciklusban előírta az önkormányzatoknak, hogy 20 millió forint feletti ingatlan értékesítésnél kötelező a pályáztatás. Az eladások miatt, még az előző ciklusban, tehát 2002 és 2006 között, számtalan feljelentésre került sor, sőt ingatlanonként tájékoztatott az ügyekről, a Heti Világgazdaság is. Látszólag eredmény nélkül.
A helyi önkormányzatnál közismert volt, hogy egyes, soha hivatalosan sehol nem dolgozó MSZP-s képviselők, feltűnően jó pénzügyi helyzetben vannak.
Verrók polgármester arroganciája nagyban ered abból a téveszméből, hogy ők következmények nélkül mindent megtehetnek. Erősíti őt ebben a hitében az a tény, hogy a balettintézetet, még 1994 és 1998 között az ismert módon „privatizáló” MSZP-s dr Borsány akkori polgármester, - majd később csepeli alpolgármester (régi MSZMP káder, volt munkásőr-parancsnok) - és tanácsadója az MSZP-s Fürst György, aki 2002 és 2006 között már alpolgármesterként folytatta a „privatizációs” tevékenységét, - aki most 2006. óta a „jóhírű” Centrum Parkolási Társulás legfelsőbb vezetőjeként egzisztál – megúszták. Nem vonták őket felelősségre!
Kíváncsian várom a fejleményeket.
IROM
„Verók István szerint önmagában értelmezhetetlen, hogy hűtlen kezeléssel gyanúsítsák meg a képviselőket, amikor ők tulajdonosi testületként gyakorolják jogaikat, míg szerinte hűtlen kezelő csak az lehet, aki más vagyonával sáfárkodik rosszul.”

Ez a gazember, ismerhetné az önkormányzati törvényt.
Az ingatlanok az önkormányzat tulajdonát képezik. Az önkormányzat a kerület lakosságának összessége és nem a képviselő-testület. A képviselő-testület, csak az önkormányzat nevében eljárva, az ingatlanok feletti tulajdonosi jogokat gyakorolja, de nem a tulajdonos. Természetesen a jó gazda gondosságával és a törvényesség betartásával, köteles döntéseit meghozni.

Ez a szemét, még emlegetett valami akárhány-milliós ingyenes élelmiszerosztást is, sérelmezve azt, hogy ezzel miért nem foglalkozik a sajtó. Ez az élelmiszerosztás is hű tükre a mai magyar valóságnak. Löktek néhány morzsát a népnek, majd az újra választotta őket, hogy lophassanak tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.