A sajtóban megjelent hírek alapján ​2015 előtt ​Varju Lászlónak volt olyan, a tulajdonában levő cége, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. Ezzel hibát követett el. A​ nyilvántartási ​ hibát az idei év elején korrigálta​​. Ugyanakkor a DK alelnöke kijelenti, hogy minden vagyonáról és bevételéről beszámolt. Cégei soha semmilyen állami támogatást nem kértek és nem kaptak. – írja közleményében a DK.

A sajtóban megjelentek olyan információk is, mintha a vagyonnyilatkozatokban a képviselőknek cégeik bevételéről, tulajdonrészeikről be kellene számolni. ​Viszont ezekről nem a vagyonbevallásban hanem a cégbíróságoknak küldött nyilvános beszámolók rendelkeznek, ott minden adat hozzáférhető bárki számára. A ​vagyonbevallásban a cégek eszköznyilvántartása ismertetését nem írja elő, mert például ha valakinek egyetlen MOL-részvénye van, akkor a MOL összes tulajdonát fel kellene sorolnia a vagyonnyilatkozatban.

Varju László a hibát elismerte, ​azt már korábban, a mai cikkek megjelenése előtt ​kijavította. A Demokratikus Koalíció valamennyi elnökségi tagjára, országgyűlési és önkormányzati képviselőjére a vagyoni helyzetének legtisztább átláthatóságának szabálya vonatkozik.

A DK a jövőben is a vagyonnyilatkozati rendszer megújításáért fog küzdeni. Teljes átláthatóságra, kutathatóságra és visszakereshetőségre van szükség. Ez szerepel a Sokak Magyarországa című programunkban is. A törvények megalkotása a következő, demokrata többségű országgyűlés feladata lesz. – zárul az ellenzéki párt közleménye.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Központi Bizottság: Talan volt, amikor megfeledkeztem valamirol, miert is ne? Bar en egyedul csinaltam az adobevallasomat, mert max. 4 emberert feleltem az egyszemelyes vallalkozasomban.
DE: Te elhiszed azt, hogy akinek annyi milliard forog a kezen, az nem egy csapat konyvelot foglalkoztat??? En ugyanis nem tudom elkepzelni, hogy meszaros este vacsi utan a kis konyvei fole hajol, es beskribalja a napi bevetelet, forgalmat, kiadasat, tovabba azt sem hiszem, hogy a kotelezo AFA-bevallasait es egyebeit SAJATMAGA csinalja.
Ugyhogy a kerdesedre a valaszom: lehet, hogy en igen, elfelejthetek valamit (bar soha nem szoktam), meszaros viszont DIREKT "felejtette ki" ezeket a teteleket bevallani
Központi Bizottság
@karma1: Itt a baj, amikor az ártatlanság vélelméről megfeledkeznek!
karma1
@Központi Bizottság: Ugyte most viccelsz? Ha egy foldi atlagos halando megfeledkezne akar 1000 forint bevallasarol, a jovo heten mar kapna a buntetest, 470 ezer forintrol, egyben, mert meg csak reszletfizetesi konnyitest se kapna a bunti befizetesere.
Mondd, teged fizetnek azert, hogy vedd a vedhetetlent?
Sajnallak...
Központi Bizottság
@karma1: Mi ebben a védhetetlen? Ne sajnálj! :)))
karma1
@Központi Bizottság: Tudod, ki az artatlan? A ma szuletett kisbaba, de az se sokaig, mert beleult a cumiba...:(
wagabund
-Gyurcsány úr! itt a könyvelője!
-köszönöm, engedje be...
-elnök úr?
-köszönöm, hogy ilyen gyorsan jött...nem is kínálom helyjel... arra kérem, hogy nézze át Varjú könyvelését, és mindent mást is, amiről ő eddig megfeledkezett...alapos munkát kérek, lehetőleg gyorsan.
-meglesz..
-a díjazása természetesen a háromszorosa az ilyenkor szokásosnak..az eredményt itt kérem személyesen...csak egy példányban készülhet, a laptopot is hozza, törlünk róla mindent.
-igen uram.
- a technikai részét már tudja, de ha elakad, van egy új orosz informatikusom...ne telefonáljon, ne ímélezzen..ha fontos kérdése lenne, sétáljon ide...ha követik ne törődjön vele.
-értettem, mint eddig..
-jónapot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.