Rejtő Jenő hőse a "Piszkos Fred a kapitány" regényében Buzgó Mócsingként az igazi Trebitsch. Bernard Wasserstein életrajza alapján megismerhetjük közelebbről is a valóban létezett Trebitsch Ignácot. Az igazi Trebitsch a történész Bernard Wasserstein idei kiadású életrajzi regénye. Eredetije 1989-ben látott napvilágot és magyar fordítása az Akadémia Kiadó gondozásában csak jó negyedszázad elteltével jelent meg hazánkban.

Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KavehazMagazin
@Mirabilis: Nem egészen. Rejtő "csak" mintának vette a valóban létező személyt könyve egyik figurájának megszemélyesítéséhez. Igazából egy érdekes kalandort bemutató könyv megjelenéséről szól a cikk. Lépj oda kérlek és olvasd el. ;-)
karma1
Mivel az eredeti biografiat sajnos nem tudnam megszerezni, nagyon erdekelt volna, hogy mikor es mi modon kerult Rejto latokorebe Trebitsch szemelye?
Mindenesetre akarmekkora csirkefogo is volt az "igazi" Trebitsch, Rejto Jeno csodalatos regenyeiben orok hallhatatlansagot kapott...:o)))
Rejtot kotelezo olvasmanykent vezetnem be a kozepiskolakba... Nekem meg megadatott egy olyan magyartanarno, aki Rejtot, Szolzsenyicint, Gabriel Marquezt beemelte az ajanlott olvasmanyok koze, amikor Rejtot leneztek "ponyvaisaga" , rendkivuli nepszerusege miatt, mint nem a szocialista korszellemnek megfelelo irot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok