A német jegybank szerint ha nem emelik a nyugdíjkorhatárt, fenntarthatatlanná válik a rendszer. Mi is hasonló cipőben járunk. Rendesen felkavarta az állóvizet a német jegybank korhatár-emelési javaslata, amire azért van szükség, mert különben szerintük a rendszer fenntarthatatlanná válik. Ez számunkra sem jó hír mindez, hiszen hasonló cipőben járunk, bár a lehetőségeink talán valamelyest nagyobbak. Viszont akkor is ki kell mondani, hogy a következő évtizedekben sokkal többet kell tenni ugyanazért az állami nyugdíjért. Plusz ha nem akarunk kiszolgáltatottak lenni, akkor érdemes már idejekorán a nyugdíjra célzottan takarékoskodni – írta a Bankmonitor.hu.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
Érdekes.
Ebben letudjuk másolni a németeket.
A bérekben, fizetésekben, nem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A nyugdíjbefizetéseket nem magánzsebekbe kellene vándoroltatni, nem menekültekre költeni hanem a családok jobb életére, hogy merjenek gyereket vállalni, beleférjen az idejükbe és nem reggeltől estig dolgozni, este vacsoránál esetleg gyereket nevelni.
Mobil123
Azt hova az anyátokba akarjátok már emelni ??? talán az rendszert kellett volna átszervezni már évtizedekkel ezelőtt ! A fiatalok meg munkanélküliek b+! Én meg járókerettel menjek dolgozni persze ha lesz hová!
Eriksson
Az eurómilliókat nem fegyverkezésre, háborúskodásra, migránsok ide-oda vándoroltatására, hanem népjólétre kellene költeni. Hogy esetleg akkor mehessen nyugdíjba a dolgozó, amikor úgy érzi, hogy "na akkor most értem el a nyugdíj korhatárt".
1magyar
@Mobil123: Ezt egyenlőre a németek suttogják.
Mobil123
@1magyar: Sajnos ez nem suttogás és nem csak a németeknél hanem nálunk is bevezetésre kerül.
emerencia
@Mobil123: Felejtsd el a járókeretet mert akkor repülhetsz mint alkalmatlan. Vegyél erőt magadon és csinálj úgy még hatvan felett is mintha húsz éves lennél! Magyarország az egyetlen ország ahol a munkáltató fizeti az üzemorvost, aki megállapítja az alkalmasságodat. Ha pedig alkalmatlan vagy az ellen nem véd a védett kor. Mehetsz a levesbe öregen... :-((((((((((((((((((((((((
Mobil123
@emerencia: :-DD Na nekem pár évig nem volt alkalmasságim mert összebalhéztam az üzemorvossal !! (Azóta új doki van :-D)
Különben is teljesen mindegy mert ha létszámleépítés van akkor hiába vagy orvosilag alkalmas mehetsz a francba.
koszpeko
Érdekes.
Ebben letudjuk másolni a németeket.
A bérekben, fizetésekben, nem?
ágimami
Már a mostani 40-es korosztály is teljesen ki van zsigerelve, rengetegen nem 8 órát dolgoznak! (nem beszélve az 50 felettiekről!)
Hogy a bánatba képzelik, hogy akár 65-70 évesen is fognak tudni dolgozni???
Az meg mindennek a teteje, hogy idézzem: "Plusz ha nem akarunk kiszolgáltatottak lenni, akkor érdemes már idejekorán a nyugdíjra célzottan takarékoskodni"

Hát igen!! Ez nagyon jó ötlet, de kérdezem, aki minimál-bérből él, hogyan takarékoskodjon még öreg napjaira is??? Épp elég egyik hónapról a másikra beosztani a pénzt, de nem is mindig sikerül, főleg ha valami tönkremegy!!

Nagyon át kellene alakítani a költségvetést, de úgy, hogy a "kisember" is jól járjon már végre!
Lehet hogy csak álmodozom???
emerencia
@Mobil123: Az ottani jövedelmeket, egészségügyi ellátást, munka és egészségvédelmet is be kellene már vezetni végre. Amikor német multinál dolgoztam, találtam a céges intraneten egy oktatófilmet. Külsőleg minden ugyanolyan volt mint nálunk csak éppen a munkakörülmények voltak emberségesebbek. Ugyanaz a cég, ugyanaz a beosztás, ugyanaz a munka.
Mobil123
@emerencia: Na ezt soha nem fogják nálunk ! :-(
Perwool
Amúgy mit mondott Orbán, mikor lenyúlták a MANYUP-ot? A pénz az állami nyugdíjbiztosítóhoz kerül, mindenkinek egyéni számlára.Ugye Orbán sosem hazudik, akkor hol is van az egyéni számla???
Az a legszarabb a dologban, hogy pont akkoriban nyúlták le Orbánék, mikor kezdett volna a dolog termőre fordulni. Mostanában mennének nyugdíjba azok, akiknek jórészt már a MANYUP fizetné a nyugdíját. Aztán egyre több és több nyugdíjba vonulónak. Egyre kevesebbet kéne az államnak belepótolnia a nyugdíjkasszába. Sajnos ez a vonat elment!MANYUP volt az első Orbán kormány idején is, csak akkor még kevésnek találta a tolvaj keze.
Remek lesz majd amikor 69 éves rendőr akció közben szalad a 30 éves a tolvaj után. A 69 éves tűzoltó menti az égő házból az ájult bent maradtakat. A 69 éves ápoló forgatja a frissen műtött 100 kilós magatehetetlen beteget.
kepkezelo.com/images/pdcufaa61ria668o0tqn.jpg
Béla333
"..ha nem akarunk kiszolgáltatottak lenni, akkor érdemes már idejekorán a nyugdíjra célzottan takarékoskodni – írta a Bankmonitor.hu."

Jó lenne, ha nem szórakozna itt a Bankmonitor.hu, vagy ki a csoda!
3 millió embernek volt magánnyugdíjpénztári megtakarítása, amit a Szőke ciklon (Selmeczy szenátor asszony) azóta is megvéd. Tőlünk, hogy nehogy el tudjuk valaha költeni...

Így nem bennünket kellene macerálni, hogy takarékoskodjunk, hanem az ellopott pénzt kellene visszaadni!
1magyar
@ágimami: Igen, nagy hibája a fidesznek,hogy csak a gazdagokat támogatja és pazarol.
Nem gondolnak a jövőre, mármint a miénkre.
1magyar
@Mobil123: Ez azt jelenti, hogy szar kormányokat választanak az emberek. Ha jól gazdálkodnának akkor nem kellene halálig dolgozni, miközben a milliárdosok számolatlanul pazarolnak.
emerencia
@Perwool: Ez nem csak jövő idő. Nem a szemed rossz, ha olyat látsz valahol, hogy a bármely korú ill. a hatvanan felüli munkavállaló egy nem erre készült eszközzel a magasba emelkedik és a puszta erejével tartva lehoz egy nehéz tárgyat. ("Könnyű" fizikai munka.) Lehet szidni a szerencsétlent, hogy biztosan tanulatlan és primitív, azért szegi meg a szabályokat. Az senkit nem érdekel, hogy valakik a vezetői jövedelmükért cserébe így szervezték meg a munkáját, nem biztosították a munkavégzés biztonságos feltételeit, a kisfizetéséért kínlódó dolgozónak pedig nincs más választása: vagy vállalja a veszélyt vagy elhúz egy olyan országba, ahol az ilyesmiért megbüntetik a vezetőket. Öregen viszont már ott se nagyon van rá szükség, hiszen van helyette életerős, fiatal kelet-európai munkavállaló bőven.
Levendula
Már most is röhögnek rajtunk a negyvenvalahány éves korukban korkedvezménnyel nyugállományba vonult szomszédaink. Ezek 3 évente cserélik az autóikat újakra, nyáron egzotikus országokban pihenik ki az éves semmittevést...
És mindehhez MI járulunk hozzá a bérünkből levont összegekkel. :(
gulyasgyula
EZ CSAK SUTTOGÁS ..ÉN KÖZEL VAGYOK A 70-HEZ JÓL BÍROM MAGAM MINDEN NAP VÉGZEK FIZIKAI MUNKÁT , HA KELL LEAUTÓZOK TÖBB SZÁZ KM-ERT DE A FOLYAMATOS NAPI NYOLC ÓRÁS MUNKÁT NEM VÁLLALNÁM ..KI FOG A HOZZÁM HASONLÓNAK MUNKÁT ADNI ??? HAD SUTTOGJANAK ..
Mobil123
@1magyar: Én inkább azt mondom hogy szar emberek vannak a kormányokban akik meglopják a népüket. Egy választáskor nem tudhatod mit fognak tenni azok akikre szavazol és 4 év kib@szott hosszú . Első év elmegy az úgy nevezett ígérgetések nagybani megadása (ez soha nem volt meg mert képtelenségeket ígértek ) majd jött a fekete leves az emberek többségének és általában két év, majd jön megint az ígérgetés . Tehát nincs megfelelő választási lehetőség soha . Sztem.
magyarbakancs
Kevés a 70 év.
Szerintem 100 évre kellene felvinni a nyugdíj korhatárt.
Főleg a fizikai dolgozóknak.
1magyar
@magyarbakancs: Hátha a munka helyett lázadnának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.