A német jegybank szerint ha nem emelik a nyugdíjkorhatárt, fenntarthatatlanná válik a rendszer. Mi is hasonló cipőben járunk. Rendesen felkavarta az állóvizet a német jegybank korhatár-emelési javaslata, amire azért van szükség, mert különben szerintük a rendszer fenntarthatatlanná válik. Ez számunkra sem jó hír mindez, hiszen hasonló cipőben járunk, bár a lehetőségeink talán valamelyest nagyobbak. Viszont akkor is ki kell mondani, hogy a következő évtizedekben sokkal többet kell tenni ugyanazért az állami nyugdíjért. Plusz ha nem akarunk kiszolgáltatottak lenni, akkor érdemes már idejekorán a nyugdíjra célzottan takarékoskodni – írta a Bankmonitor.hu.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
Érdekes.
Ebben letudjuk másolni a németeket.
A bérekben, fizetésekben, nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Perwool: Ez nem csak jövő idő. Nem a szemed rossz, ha olyat látsz valahol, hogy a bármely korú ill. a hatvanan felüli munkavállaló egy nem erre készült eszközzel a magasba emelkedik és a puszta erejével tartva lehoz egy nehéz tárgyat. ("Könnyű" fizikai munka.) Lehet szidni a szerencsétlent, hogy biztosan tanulatlan és primitív, azért szegi meg a szabályokat. Az senkit nem érdekel, hogy valakik a vezetői jövedelmükért cserébe így szervezték meg a munkáját, nem biztosították a munkavégzés biztonságos feltételeit, a kisfizetéséért kínlódó dolgozónak pedig nincs más választása: vagy vállalja a veszélyt vagy elhúz egy olyan országba, ahol az ilyesmiért megbüntetik a vezetőket. Öregen viszont már ott se nagyon van rá szükség, hiszen van helyette életerős, fiatal kelet-európai munkavállaló bőven.
Levendula
Már most is röhögnek rajtunk a negyvenvalahány éves korukban korkedvezménnyel nyugállományba vonult szomszédaink. Ezek 3 évente cserélik az autóikat újakra, nyáron egzotikus országokban pihenik ki az éves semmittevést...
És mindehhez MI járulunk hozzá a bérünkből levont összegekkel. :(
gulyasgyula
EZ CSAK SUTTOGÁS ..ÉN KÖZEL VAGYOK A 70-HEZ JÓL BÍROM MAGAM MINDEN NAP VÉGZEK FIZIKAI MUNKÁT , HA KELL LEAUTÓZOK TÖBB SZÁZ KM-ERT DE A FOLYAMATOS NAPI NYOLC ÓRÁS MUNKÁT NEM VÁLLALNÁM ..KI FOG A HOZZÁM HASONLÓNAK MUNKÁT ADNI ??? HAD SUTTOGJANAK ..
Mobil123
@1magyar: Én inkább azt mondom hogy szar emberek vannak a kormányokban akik meglopják a népüket. Egy választáskor nem tudhatod mit fognak tenni azok akikre szavazol és 4 év kib@szott hosszú . Első év elmegy az úgy nevezett ígérgetések nagybani megadása (ez soha nem volt meg mert képtelenségeket ígértek ) majd jött a fekete leves az emberek többségének és általában két év, majd jön megint az ígérgetés . Tehát nincs megfelelő választási lehetőség soha . Sztem.
magyarbakancs
Kevés a 70 év.
Szerintem 100 évre kellene felvinni a nyugdíj korhatárt.
Főleg a fizikai dolgozóknak.
1magyar
@magyarbakancs: Hátha a munka helyett lázadnának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.