Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délután északnyugaton van esélye egy-egy zivatarnak viharos (60-75 km/h) szél kíséretében. Az esti, késő esti óráktól a hétfő hajnali órákig a Dunántúlon és északon elszórtan intenzív záporok alakulhatnak ki lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-30 mm) és helyenként villámtevékenység kíséretében.

Várhatóan a hétfő hajnali óráktól az éjféli órákig az ország egyre nagyobb területén számíthatunk intenzív záporokra, illetve intenzív esőre. A csapadék a nap folyamán súlypontjával fokozatosan kelet felé helyeződik. Hétfő éjfélig a 24 órás csapadék összeg egy várhatóan délnyugat-északkeleti tengely mentén nagyobb területen 15 mm felett, egyes megyékben 20 mm felett alakulhat.

A hétfő délelőtti órákban keleten, illetve délután főként a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat szélerősödés (50-65 km/h) kíséretében. Az intenzív záporokhoz helyenként felhőszakadásszerű intenzitású csapadék (lokálisan 20-25 mm feletti csapadék) is társulhat. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután is csupán 17-25 fok várható

A hidegfront elvonultával ismét melegszik időjárásunk, és a hét második felében újra 30 fok körül alakulnak a napi maximumok.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Egy nap, aztán két hétig 25-30 fok. Ez ám az ősz támadása.
wagabund
ezt a hírt az esőnek is elmondta valaki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.