Orbán Viktor már lemondott a 100 százalékos részvételről, sőt a érvényességről is. Legutóbbi nyilatkozatában már arról beszél, csak az számít neki, hogy több legyen a nem szavazat, mint az igen. Ami elég átlátszó trükk, lévén a baloldali ellenzék bojkottot hirdetett, így aki elmegy, nyilván oroszlánrészben a Fidesz és a Jobbik szája íze szerinti nemet fogja behúzni. Az ellenzék számára deklaráltan az érvénytelenség a cél.

Orbán azután nyilatkozott újságíróknak, hogy leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában. A szavazókörbe feleségével, Lévai Anikóval érkezett reggel fél kilenc után.

Átlátszó trükkel csábítja szavazni az ellenzékieket Orbán

"Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen (népszavazás), de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak a magyarok együtt élni, ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy feltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen" – mondta.

Átlátszó trükkel csábítja szavazni az ellenzékieket Orbán

Az alkotmánymódosítás lehetőségét Orbán Viktor nem zárta ki, de nem ezt tartja a jövő hét legfontosabb feladatának, hanem a brüsszeli tárgyalásait.

Orbán igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy az igenek győzelme esetén lemond-e. Ezzel a blöffel nyilván arra számít, hogy aktivizálni tud még néhány százaléknyi ellenzéki szavazót, akik úgysem fordítják meg az igenek/nemek arányát, de hozzájárulhatnak, hogy meglegyen az érvényességhez szükséges 4,13 millió résztvevő.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borda
Ő meg az igaz mondás, két külön fogalom. Álmodozhat,de nem hiszem, hogy sokat fog változni 7h-ig a szavazati ráta.
juttka
@anka: Bárcsak igaz lenne, és jó messzire menne!
juttka
@varrólány: Szted G.O.V. állítja meg a migránsokat? Bár, ha odaáll a határra, a migránsok észtvesztve menekülnek.
öcsi55
Ez egy ócska trükk,ha elmegyünk szavazni, akár a nemet akár az igent jelöljük , beleszámít az érvényességi létszámba.Itt csak egy lehetőség van,hogy, érvénytelen legyen a népszavazás,ha a lábunkkal szavazunk,vagy is jó nagy léptekkel elmegyünk a szavazó helység előtt.Nincs semmilyen határozat a menekültek elosztásáról és betelepítésükről,üres papírt pedig normális ember nem ír alá.
karma1
@Borda: Szia, Kicsi, hianyoztal...:o))))) Remelem, minden OK Veled?...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.