Azzal, hogy az október 2-ai népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a (valójában nem létező) "kényszerbetelepítésre", létrejött egy új, pártok felett álló egység Magyarországon – ezt bírta mondani Orbán Viktor keddi sajtótájékoztatóján az Országházban.

A valóságban a népszavazás csúnyán elbukott, 800 ezer szavazat hiányzott az érvényességhez. A népszavazás ellenzői az ellenzéki pártok kérésére bojkottal fejezték ki a nemtetszésüket, ezért nyilvánvaló, hogy a megjelentek 98 százaléka a Fidesz szája íze szerint voksolt.

Orbán "új egységről" beszél az elbukott népszavazás után

A miniszterelnök közölte: az alaptörvényt négy ponton módosítanák, amelyek között szerepel a többi közt az, hogy tilos a csoportos betelepítés Magyarországra, az csak egyéni kérelmek alapján történhet.

Közölte azt is: a kabinet a módosítást szerdai ülésén tekinti át.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok keddi frakcióülését követő sajtótájékoztatón azt közölte: a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjai által támogatott kezdeményezéseket október 10-ig kell beterjesztenie a kabinetnek a Ház elé, arról 17-én tárgyalhat a parlament és november 8-án szavazhatnak is, így támogatása esetén november közepétől válhat hatályossá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
no fanok a főnökötök az új seggéről énekel bringás ugye már bé nyúltál a román macskával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@bakegya: Igazad van, egy fészekalja, és nagyon aljas mindkettő, megérdemelnének egy ,,alapos tisztogatást,, lángszóróval!!!
Aki Én
Az emberek TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE!!! azért nem ment el szavazni, hogy az érvénytelen legyen. Vagyis semmilyen támogatást nem kapott ez a banda a TÖBBSÉGTŐL!!!
Vagyis valóban született egy új egység, egy kormánykritikus NAGY egység. És erről most igazolásunk is van neki hála.
verőce21
A kormánykritikus egység az 5,5% körüli "tömeg" csak, akik vették a fáradságot és "igen"-nel szavaztak vasárnap.
quadrocopter
@verőce21: Mit írt alá Orbán ez év februárjában? MIre is volt jó ez a piti, méregdrága és haszontalan felcsúti szintű, őrült társasjáték, ha februárban már rátette a paírra a három keresztet a nagy arcú nulla Viktor? Itt van az oldalon, ha jól tévedek ketten is bemásolták, olvasd el.
kukac50
Egységbe került Orbán Mészáros Lőrinccel!
sziha
Most a zsideSS szavazok tenyleg nem jartak matekra? Vagy fizetesert ennyire hulyek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.