A titkosszolgálatok felelősségét is vizsgálnák a 200 ezer feltöltős mobiltelefon-kártya ügyében – számolt be az RTL Híradója.

A Magyar Idők írta meg, hogy egy hajléktalan nevére vettek ennyi SIM-kártyát. A Fidesz szerint ezekből akár terroristákhoz is juthatott, ezért kérik, hogy tárgyaljon az ügyről a Nemzetbiztonsági Kabinet és a parlament illetékes bizottsága is. A szolgáltatónál azt mondják, ők nem vizsgálhatják, ki hány kártyát vesz, erre ugyanis nincs jogszabály. A kormány azt mondja, kész változtatni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, most valaki nagyon ordasat hazudik! Lakcimkartya nelkul ma Magyarorszagon LEHETETLEN venni feltoltokartyat! Megprobaltam a MAGYAR utlevelemmel ES a nemzetkozi jogositvanyommal (mindketto ervenyes, fenykepes, nemzetkozileg elfogadott dokumentum!!! ) , es MINDEN , feltolto kartyat arusito helyen ELUTASITOTTAK, mert nem volt magyarorszagi bejegyzett allando lakcimem!!!

Szoval HAZUDTOK EJJEL, NAPPAL, megprobaljatok menteni a menthetetlent!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@eugen4402: Az új ,,kalaptörvényben,, állítólag benne lesz a nyuggereknek csak a ,,piros lámpánál,, szabad elindulniuk a gyalogátkelőn, és majd érkezik a takonyárpi a luxusterepjárójával, elütni őket)))))))))))))))))
eugen4402
@papa.49: Nálunk működne a dolog, mert itt vannak közlekedési lámpák, de faluhelyen nyitni kellene Nemzeti Piroslámpás Házakat, amelyek bordélyházként és vesztőhelyként is szolgálnák a kemény(en dolgozó) magyar atyafiakat...
Aki mindkét funkciót kipróbálja, annak legalább szép halála lesz.:-)))
aremy
@Warlord: bocs de én is ellent mondok neked idén vettem egy dominó kártyát és azt úgy kellett
élesíteni hogy előbb kellett híni egy számot ahol az adataim bediktálása után kaptam egy levelet a tmobiltól amiben volt egy kód és ennek a be ütése után lett úgymond éles használható a kártya.
Warlord
@aremy: A bediktált adatokat nem ellenőrzik, csak annyiban, nem vagy e feketelistás. 2. Hardwerfejlesztő voltam egy cégnél, tehát amit mondok az így működik: általában 1000 kártyát vettünk kéthavonta a vo. kezdetű szolgáltatótól. Előre aktiválva. Ennyi.
aremy
@Warlord: a bediktált adatokra küldik ki azt a levelet amiben a kódszám van és azt nekem telefonon vissza kell küldeni .mert ennek a regisztrálásával lesz érvényes a szimkártya ha azt nem az adott ügyfél szolgáltatónál vettem.ahol személyesen tudják ellenőrizni az adatokat,.
eszegfu
Valami csak nem stimmel ebben a történetben! Ha tudják, hogy "hajléktalan" vette, akkor tudják a nevét is (na meg azt, hogy nincs lakcime!) és ez esetben "hivatalos" helyen vásárolhatta. Azt is értem, hogy a szolgáltató nem vizsgálhatja, ki hány db kártyát vásárol. Az viszont nekem nem életszerü, hogy egyik szolgáltatónak sem tünik fel, hogy egy "hajléktalan" ennyit akar telefonálni, ennyi ügyes-bajos dolgot akar elintézni. U.is a terrorizmus elleni törvény szerint pl. a bankoknak, postahivataloknak "figyelniük" kell a "gyanus" tranzakciókra és jelenteniük is kell. Pl. ha "rózsaszinü" csekken adok fel akár csak 500 Ft-ot, azt csak az adóazonositó kártyámmal + 1 nyomtatvány kitöltésével tudom megtenni. Ha pedig nem legálisan vette, akkor meg honnan tudják, hogy hajléktalan "vehette"... igaz ez utóbbi csak feltételezés. Nekem eléggé ellentmondó ez a hir, a pontos körülményeket nem tudom vélhetően ezért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.