A keresztényüldözés elitéléséről szóló határozati javaslat kerül a parlament elé, ami népirtásnak minősíti a folyamatot – jelentette be Rétvári Bence az M1 műsorában.

A javaslat egyrészt minden humanitárius segítség megadását javasolja Magyarország részéről, másrészt felszólítja a Nemzetközi Büntetőbíróságot, hogy lépjen fel a keresztényüldözés elkövetői ellen – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke.

Azt mondta, hogy miközben száz évvel ezelőtt minden negyedik ember keresztény volt a Közel-Keleten, ma csupán minden 33. az, a második világháború után például még 4,7 millió keresztény élt Irakban, ma csak 200 ezer. Nyolcvan országban 200 millió embernek van veszélyben az élete keresztény hite miatt – sorolta.

Magyarországnak kötelezettsége, hogy minél több humanitárius akcióban vegyen részt, ezért 3 millió eurót biztosított a keresztény közösségek megsegítésére, és egy háromemeletes iskolát épít az iraki Erbilben

- mondta az államtitkár.

A magyar humanitárius segítség egyik része lehet az, hogy ösztöndíjakkal segítenek iraki és szíriai keresztény fiatalokat, hogy Magyarországon fejezhessék be tanulmányaikat – nyilatkozta az államtitkár.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Retekvári!!! De nagy marha vagy!!!Remélem már nem fogsz nőni!!!???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Cefi: Nincs még gyermeke...2014. óta -- ha igazak a hirek -- külön él a feleségétől ez a nagy család-barát...
Cefi
@eszegfu: Valószínűleg a pasijával él együtt. Igazi fidesz-kdmp tag.
eszegfu
@Cefi: Az életét mindenki ugy éli, ahogy tudja...ahogy alakul és ahogy alakitja, ez magánügy. Csak az az álságos, hogy "papol" a klasszikus családmodellről és közben ő nem e szerint él.
eugen4402
Nehogy kiderüljön róla, hogy a KDNP-be beépült libsi-bolsi alvó ügynök, aki megbízást teljesít, és titokban Gyurcsány kottájából furulyázik... :-)
Cefi
@eszegfu: Én is pontosan így gondolom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok