A makói kórház gyermekintenzív osztályának gyűjtenek lélegeztetőgépre – ezzel a szöveggel hívott fel egy idősebb férfi egy makói volt önkormányzati képviselőt – derül ki a delmagyar.hu cikkéből. 

"A férfi azt mondta, ha szeretne adakozni, adja meg a címét, mert küldenek csekket, amit a postások önkéntes munkaként, ingyenesen visznek ki."

A volt önkormányzati képviselőnek gyanús lett a dolog, amit jelzett is a lapnak, amely munkatársai rákérdeztek a makói kórháznál: indítottak-e gyűjtést mostanában, ahol telefonon keresik az adakozni vágyókat.

A kórház igazgatója határozott nemmel felelt. Makón pedig egyébként sincs gyermekintenzív osztály.

Az ál-adománygyűjtőt a lap munkatársainak sikerült visszahívni, ő azonban tagadta, hogy ilyenben részt vett volna.

Az ügyet jelezték a rendőrségnek, egyelőre más még nem tett bejelentést. "A makói kapitányságon azt kérték, ha valaki engedett a kérésnek, és fizetett a felhívásra, jelentkezzen" – olvasható a cikkben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A feleségemet létező egyházi és egyéb szervezetek hívogatták évekig, hogy nemrég ígéretet tett, hogy adományoz. A baj az, hogy a párom több éve meghalt. Hitetlenkedve hallgatta egy lelkész barátom, már-már gyanakodott hogy csak mese, amit elmondtam, amikor éppen nálam járva megszólalt a telefon. Kihangosítottam neki, gondolom rémálmaiban még hallja az ő kis világának összeomlását, meg annak robaját.
Azokat az alapítványokat, akik most tíz év múltán is küldözgetik a nevére a csekkeket, a többszöri telefonos értesítés ellenére, és az elküldött elektronikus levelek ismeretében, már kár is említeni. Pedig szegény már nem fog menni lelkigyakorlatra Szentendrére, hiába a meghívólevelek, és az üdvösség árjegyzéke...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.