Egy friss törvényjavaslat szerint tilos lenne ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet haszonszerzés céljából felhasználni.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Aljasság, trükközés és a tömény hülyeség

A mi derék jó Lázárunk ezt az igazi in –t valósítja meg a legújabb törvény-javaslatában

Na jó tegyük hozzá, hogy nem egyedül, a drága jó Tömjény Sónyi társaságában vezette elő a lex-Heinekent.
Mint ismert „A Heineken és az Igazi Csíki Sör romániai vitájában a magyar kormány és személy szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter az utóbbi támogatásáról” pampogott.
Most azaz tegnap benyújtották a T/14441 jelű javaslatukat a „az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról”. Mely ezzel a bevezetéssel indul: „Az önkényuralmi jelképeknek kereskedelmi célból történ ő felhasználhatósága nem olyan jog, amely — a véleménynyilvánítás szabadságával ellentétben — magasabb rendű lenne az önkényuralmi jelképek tiltásához fűződő közérdeknél. Mindezekre tekintettel a hazai közrend és közerkölcs magasabb fokának elérése és védelme érdekében, a szükséges és arányos korlátozás követelményét szem előtt tartva az Országgyűlés a következő törvényt alkotja :”!
Mos hab is van a tortán, mert a javaslat 2. §-ában így intézkedik: „(1) A Kormány egyedi határozatával — teljes vagy részleges — felmentést adhat az . 1 . § (1 ) bekezdésében foglalt tilalom alól, ha a kérelmező bizonyítja, hogy az önkényuralmi jelkép használatához olyan különös méltánylást érdemlő magánérdeke fűződik, amely az önkényuralmi jelkép által érintett társadalmi csoport érzékenységét nem sérti, továbbá”!
Érted Wazze van ám kiskapu is az arra érdemes csókosoknak, no meg kellő nyomatékkal érvelőknek! Ahogy azt Arany a Fülemile -ben is megénekelte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.