A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben két személyt hallgat ki gyanúsítottként, és gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat tervezi.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint "három elkövető 2017. április 10-én 23 óra körüli időben a Sándor-palota elé szervezett tüntetés alkalmával – az épületet körbevevő kordonon, illetve rendőri sorfalon keresztül – festékkel teli flakonokat dobált a Sándor-palota irányába, azzal a szándékkal, hogy a műemléki épületet festékkel beszennyezzék.

A flakonokkal eltalálták a Sándor-palota épületét, a flakonból kifröccsenő festék a rendezvényt biztosító rendőrök testére és ruházatára került."

A közlemény szerint két embert állítottak elő és vettek őrizetbe a rendőrök a festékdobálás miatt – sajtóértesülések szerint egyikük Gulyás Márton ismert aktivista, a másikukat pedig hajnalban vitték el otthonából a rendőrök.

A két férfit a Budapesti Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatja ki csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, illetve műemlék megrongálásával elkövetett rongálás gyanúja miatt. Harmadik társuk még ismeretlen a hatóságok előtt.

"Az ügy egyik gyanúsítottja a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekményt próbára bocsátás próbaideje alatt, illetve más folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Előzetes letartóztatásukra a Budapesti Nyomozó Ügyészség nem tesz indítványt. A nyomozó ügyészek a két gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását tervezik" – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
hajnalban jön a szürke Pobeda... mindegy ki vagy, mindegy mit csináltál... velük mész és majd kiderül bűnös vagy-e

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.