Szombaton délután fél 6-tól a Szabadság téren folytatódik a hetek óta zajló budapesti tüntetéssorozat. A hvg.hu-nak Lukács Áron, a tüntetés egyik szervezője azt mondta, az alapvető cél, fellépni a kormány szünet nélküli gyűlöletpolitikája ellen.

„Meg akarjuk mutatni, hogy a magyar társadalom nem hülye és ezt nem viseli el. Ebbe a gyűlöletkeltésbe mi nem vagyunk hajlandók beleállni. Nem is karizmatikus vezéralakokat keresünk, hanem az a cél, hogy mindenki lássa, annyira súlyos már ez az ügy, hogy most már azok az emberek is szót emelnek ellene, akik eddig nem tették.”

A hvg.hu arról is kérdezte a szervezőt, hogy nem tartanak-e attól, hogy vezéralakok hiányában, szét fog esni a kezdeményezés?

„Mi nem konkrét politikai megmozdulást szeretnénk, de nagyon is konkrét politikai üzenete van a dolognak: az, hogy nem maradunk csöndben. A sajtószabadság elleni támadások, a civilek ellen tervezett törvények, illetve a lex CEU tengerében már teljesen eltűnik a politika és a pártok jelentősége, most azt kell megmutatnunk, hogy sokan vagyunk, akik nem értünk ezzel az egésszel egyet és nem maradunk csöndben.”

- véli Lukács Áron.

Arról, hogy miért pont a CEU ügyének sikerült ennyi embert utcára vinnie, pedig azt mondja:

„Sok vállalhatatlan intézkedése volt már a Fidesznek, de ez most egy elég könnyen értelmezhető helyzet: az a fajta autoriter, rendeleti kormányzás, amely folyik, egy ennyire célzott és direkt támadással akár irányulhatott volna a XIV. kerületi Szabó Ervin Könyvtár kinyírására is. Éppen ez a normális, hogy ekkora a tiltakozás, mi számítottunk erre és örülünk neki, az lenne a rossz, ha nem lépne fel sorozatosan és rendszeresen ennyi ember az ilyen súlyú lépések ellen.”

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Dobjátok a Dunába a Gecit, hogy legalább húsvétra megtisztuljon mocskos bűneitől!
Eladott Ország
A CEU-ellenes törvény lerántotta a leplet az Orbán rezsimről. Közutálat veszi körül Orbánt, a hazug pártját, a diktatórikus rendszerét, az egész aljas maffiát. Az utóbbi napok eseményei után szinte biztosra vehető, hogy az esemény után sok fiatal ismét nem hazafelé tart majd. Vége a hamis tekintélynek, vége a tiszteletnek és a vége a félelemnek is. Annak látja az új generáció Orbán rendszerét, ami. Nem úgy lesz, ahogy Orbán elképzelte, hogy majd megunják és hazamennek. Nem unják meg, elég volt a mocskos hazudozásaikból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.