Magyarország vereséggel folytatta szereplését az Ukrajnában zajló jégkorong divízió 1/A világbajnokságon. Válogatottunk a torna 2. fordulójában az első két negyed biztató játéka után végül 3-1-re kikapott Ausztriától. Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese döntetlenre (1:1 és 0:0) hozta az első két harmadot, az utolsó játékrészben azonban két gólt is kapott ellenfelétől.

„Strukturálisan jók voltunk a második harmad végéig, sokszor szereztünk korongot a támadóharmadban. Az utolsóban viszont felesleges kiállítást szedtünk össze a támadóharmadban, ami a meccsünkbe került, mivel az osztrákok fórjátéka nagyon hatékonyan működött. És a hátrányos védekezésük is, mert a mi hátsó embereinktől elvették a teret és az időt az irányításra.” – nyilatkozta a kapitány.

Mivel Magyarország az első fordulóban 3-2-re megverte Ukrajnát, a három szerzett pontjával a csoport harmadik helyét foglalja el. A magyar válogatott következő ellenfele az A-csoport éllovasa, Dél-Korea lesz, ha válogatottunk vereséget szenved, szinte biztos, hogy kiesik az A-csoportból.

(NSO)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.