Tele volt tervekkel, február végén még jókedvűnek, életerősnek látták munkatársai Usztics Mátyást, de hirtelen összeomlott az egészsége, alig néhány hét alatt vitte el a betegsége – írja a Blikk.

Tavaly decemberben úgy váltunk el, hogy nekilátunk Mátyás könyvéből, Az árulóból készült színdarab próbáinak. A névnapján, február 24-én felhívtam, megköszöntem neki a napsütést és hogy jégtörő Mátyásként elüldözte a telet. Sokat nevettünk, tervezgettünk, semmi jele nem volt annak, hogy betegség kínozná

- mondta el barátja, Pelsőczy László, aki április 9-én a születésnapján már hiába kereste Uszticsot, barátja nem reagált a leveleire.

Először arra gyanakodtam, hogy kiutazott az USA-ba, hiszen Az árulóval kanadai és amerikai turnét tervezett. Mivel sokáig nem válaszolt, aggódni kezdtem, és szombat reggel jött a tragikus telefon, hogy Mátyás április 29-én hajnalban meghalt.

Döbbenten állok azóta is, csak nézek magam elé, hiszen semmilyen jele nem volt annak, hogy beteg lenne. Imádta munkáját, és bár sokszor elutasították az ötleteit, mindig hitt, szervezett, tervezett. Rengeteg álma volt még.

Pelsőczy úgy tudja, Usztics Mátyás csaknem két hónapot töltött kórházban, de nem tudtak segíteni rajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.