Nem tett feljelentést rágalmazásért a Fidesz újbudai szervezete, hiába írták közleményükben ezt a 444 megrángatott újságírója ügye miatt.

Hiába fenyegetőzött azzal a Fidesz újbudai szervezete egy közleményben, hogy rágalmazásért feljelentik a 444 munkatársát, ezidáig ez nem történt meg az Index cikke szerint.

Mint ismert, Halász Júlia, a 444 újságírója egy újbudai fideszes rendezvényről akart videofelvételeket készíteni május 4-én, de ott felszólították, hogy ezt ne tegye, mert nem regisztrált. 

Később Szabó László, a XI. kerület fideszes frakcióvezető-helyettese elvette tőle a telefonját, az addig készített képeket kitörölte, majd lerángatta a lépcsőn, miközben az újságírónő többször is segítséget kért a rendezvényen tartózkodóktól, de nem segített senki Halász Júlia elmondása szerint.

A Fidesz újbudai szervezete az ügy kipattanása után rágalmazás miatti feljelentéssel fenyegetőzött közleményében, az Index pedig többször is megkereste őket, hogy miképp is áll a feljelentés. (A rágalmazás magánvádas bűncselekmény, feljelentést csak a sértett tehet.)

Az Index többszöri megkeresésére a Fidesz nem válaszolt, a lap így a Fővárosi Törvényszékhez fordult, hogy történt-e feljelentés. Onnan azt a választ kapták, hogy

az adott ügyben bírósági eljárás nincs folyamatban.

Feljelentést tett viszont Halász Júlia pár nappal később, a rendőrség információs rendszer vagy adat megsértése gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást. 

Halász az Indexnek elmondta, tettleges becsületsértés elkövetése miatt magánvádas eljárást fog kezdeményezni.

(Címlapi kép: RTL Klub videója)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nagy pofa és üres duma az van! Rájöttek, hogy szopnának!
Cefi
A szokásos fideszállat történet: feldobtak egy lapát szart, de nem ugrottak ki alóla. (Kb 100-ból százszor...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.