Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé – közölte a BKV.

A BKV kötbérigényt jelentett be a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, a vállalat több mint 800 millió forint követel. A cég vezetését azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság.

A vállalat közleménye szerint Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója tárgyalásokat folytatott a Metrovagonmas vezetésével, ahol jelezte, a helyzet tarthatatlan, a műszaki állapotok elfogadhatatlanok, ezért azonnali intézkedések megtételére van szükség az orosz társaságtól.

A BKV leszögezte, a kialakult helyzet miatt a legsúlyosabb szankciókat helyezik kilátásba, és addig nem is újíttat fel új szerelvényt, amíg a már felújított darabok állapota nem javul nagy mértékben.

Péntek reggel ismét gond volt az Oroszországban felújított egyik metrószerelvénnyel az M3-as vonalon, az utasoknak kellett felfeszíteni a kocsi ajtajait, ami után a teljes szakaszon pótlóbuszok jártak.

BKV

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.