Több ezer véradást szerveznek meg az országban augusztus végéig, mivel nyáron csökken a véradások száma, pedig ilyenkor is szükség van a vérre.

Augusztus végéig több mint ezer véradást szervez országszerte a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

A két szervezet a "Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!" elnevezéssel meghirdetett véradókampányával többek között a Balaton környékén és fesztiválokon igyekszik fenntartani a véradói aktivitást – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kampányt azért indították, mert nyaranta minden évben csökken a véradások száma. Év közben egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban – a nagy meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyaralások miatt – kevesebben mennek vért adni. Márpedig a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez a nyári szezonban is szükség van vérre – hívták fel a figyelmet.

A két szervezet azt kéri, hogy aki betöltötte a 18. életévét és egészségesnek érzi magát, vegyen részt véradáson és buzdítsa erre ismerőseit is. A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu weboldalon találhatók, és elérhetők a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobilapplikációval is.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Cicamama55: Hogy nekem miért pont ugyan ez jutott az eszembe...Minden más adakozást is olyan jól "" kezelnek "...pl, pénzadományok ,,a v-iszap károsultaknak...Miért lenne másképp a véradással ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@papa.49: Papus, veszek egy lottot, annyira egyet gondoltunk! Ezek bebiztositjak magukat a verrel, ha netan polgarhaboru torne ki, es kellene nekik az utanpotlas...
Tudod, esn adtam vert annakidejen, nem penzert, mert en csak a helyi orvosi rendelobe mentem le, aminek a bufejeben egy szendvicsre meg egy jaffaszorpre adtak utalvanyt, mert tudtam, hogy jo verem van , es biztos fel tudjak hasznalni jol.
Itt is adtam vert, de sajnos volt egy mutetem, ahol bekaptam egy sulyos staphylococcus-mergezest, igy az mar benne lesz a veremben eletem vegeig, es nem javasoltak a veradast tovabb.
Mit gondolsz, ha hazamegyek, edjak orbancnak egy kis vert?? Szivesen adnam!...:o)))
Szerintem nem uzletelnek, hanem siman maguknak toltik fel a raktarkeszletet a Honved korhazban, oszt jonapot...
Clavigo
@papa.49: @karma1: Nem vagyok benne biztos...cikket sem tudok idézni...De nem hozták összefüggésbe a nemzeti vejkó nevét,,valamelyik cégét a vérplazma üzlettel kapcsolatban ??
bakegya
@Clavigo: de igen -az ő méltósága érdekeltsége hajtja a malmot-mert az első százmilliárd mellé kell még a következő százt milliárd is...ÉS SENKINEK SEMMI KÖZE HOZZÁ HOGYAN GAZDAGODIK A KIS-ÉS A NAGY PÖCS AZ ORSOS ORBÁN GAZDASÁGI MAFFIÁBAN!!!
papa.49
@karma1: Ennek a tetűnek vért SOHA, dögöljön meg kínok közepette, nyomorultul az útszélén, ahogy hagy elpusztulni embereket akik velünk együtt fizettük az ő és a koloszos társai tanulását, mert abban az időben ingyenes volt az oktatás, magyarul a társadalom fizette, nem adó, hanem ,,szocialista bér,, formájában!!!
Akkor voltam hülye mikor itthon maradtam, és nem húztam el a csíkot mikor már kaptam ,,kék,, útlevelet, de nekem ez a hazám ezért maradtam...
papa.49
@Clavigo: Jól emlékszel, pontosan, ezért is írtam az előzőt!!!
Az a vér soha nem fog a közkórházakba kerülni, azt vagy ,,bespájzolják,, maguknak, vagy eladják külföldre!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.