A 19 éves Burkus Vanessza Bulgáriában szenvedett súlyos autóbalesetet, de a burgaszi kórház sokáig nem is kommunikált a nő családjával. Csütörtökökön délután egy óra körül szállt le Szegeden az a kisrepülőgép, ami a lány hazaszállította Bulgáriából.

Bár a család lakóhelye szerint illetékes Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézete fogadta volna a sérült lányt, de az intézet vezetője, prof. dr. Molnár Zsolt az Indexnek korábban azt mondta, hivatalos megkeresést a burgaszi kórháztól nem kaptak a baleset óta. Mivel ő értesült az esetről, egy angol nyelvű e-mailben megkereste a kinti kórház intenzív terápiás osztályát. Ezután gyorsultak fel a dolgok.

Burkus Sándor, a lány édesapja a Zoom.hu-nak azt mondta, hogy

„az orvosok a következő 24 órában teljes körű kivizsgálást végeznek és csak ezután adnak a családnak is bővebb felvilágosítást Vanessza állapotáról.”

Hozzátette, hogy valamennyire megkönnyebbültek, de a teljes felépülésig még hosszú az út. A rokonok egyébként ma indulnak haza Bulgáriából.

Az apa az Indexnek korábban azt mondta, hogy minden költséget állni fog a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), a húszezer eurós burgaszi kórházi kezelési költséget is.

Prof. dr. Molnár Zsolt nemsokára sajtótájékoztatót tart a fiatal nő állapotáról és a következő lépésekről. – írja a zoom.hu.

(A címoldali illusztráció forrása: rtl.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.