Már önállóan eszik és beszél Burkus Vanessza, aki még nyáron szenvedett súlyos balesetet Bulgáriában, ami után több hétig kómában volt. Apja és szerelme minden délutánjukat vele töltik.

Egyre jobban javul Burkus Vanessza állapota, aki még a nyáron szenvedett súlyos balesetet Bulgáriában, ami után több hétig feküdt kómában Burgaszban, mire sikerült hazaszállítani Szegedre. 

A 19 éves lány a szegedi kórházban kikerült az eszméletlen állapotból, hétfő óta pedig Budapesten az Országos Rehabilitációs Intézetben kezelik.

Burkus Sándor, a lány apja a delmagyar.hu-nak elmondta, nem gondolta volna, hogy ennyire javul Vanessza állapota.

Amikor megérkeztünk Budapestre, látszott, hogy zavarja az idegen hely és az új emberek, nem tudta magát hova tenni annak ellenére sem, hogy a mentőben elmondtam neki, hova utazunk. (...)  Úgy tűnik viszont, hogy hamar elfogadta az új helyzetet, mert egyre többet kommunikál. Elsősorban szerelmével, Martinnal, de velem is beszélt már. (...)

Abból is látjuk, hogy egyre többször van öntudatánál, hogy Martin telefonját egyedül kikódolta, majd zenét keresett rajta magának. Amikor pedig megunta, lezárta a készüléket, és visszaadta

-mesélte az apa a lapnak. 

Rohamosan javul Burkus Vanessza állapota

Burkus Vanessza apjával még a baleset előtt – Fotó: Facebook

Burkus Sándor szerint lánya javulását az is mutatja, hogy már önállóan eszik.

Az intézetben próbálják önállóságra tanítani, például nem etetik meg. Az első napon még csökönyösködött, hogy nem veszi kézbe a szendvicsét. Aztán megkérdezte tőlem: „Ha eszek, hazaviszel?" Amikor megígértem neki, hogy ha meggyógyul, igen, evett.

Vanesszára még hosszú gyógyulás vár, délelőttönként logopédus és pszichológus foglalkozik vele, valamint gyógytornászok segítik újra járni tanulni. A délutáni látogatási időben apja és szerelme van ott vele, szerdán már az intézet kertjébe is levitték, hogy élvezze egy kicsit a természetet.

(Címlapi kép: Facebook)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.