Rendőrök lepték el az utóbbi hetekben Budapest legrosszabb hírű nyomortelepét, a Hős utcát, hogy felszámolják a környéken tapasztalható drogbűnözést. Hiába azonban a sok rendőr, a folyamatos igazoltatás egyáltalán nem számít hatékony fegyvernek a bűn ellen, pedig Magyarország az élen jár ebben.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Aki drogot árul,vesz a menyiséget megszoroznám 5 évvel ennyit adnák nekik börtönt.
Aztán lehet ledolgozni a tartásukat .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@F_Viktor: Mint a huzat!!!:) Sőt még mellécsapnám az "Üldözött keresztényeket segitő helyettes államtitkárság" létrehozására kidobott közel 1 milliárd Ft-ot is!!
Equus1
nézem a hsz-eket és mintha görcsösen kerülné mindenki a "cigány" szót. Miért is nem szabad a gyereket nevén nevezni. Ez egy olyan kelés a főváros testén, mint mondjuk Olaszliszka az országén.
Semmi mást nem kell tenni csak betartatni a törvényeket, ahogy azt a fehér emberrel teszik. A gyerekeket ki kell venni abból a környezetből, ahol rossz viselkedésmintákat tanulnak, a szülőket munkára kell tanítani és megváltozik minden. Semmi ingyen segély meg pozitív diszkriminizáció. Mindent csak pontosan úgy, mint özvegy Kovácsnénak a ledolgozott 45 éve után.
eszegfu
@Equus1: "Szabad a gyereket a nevén nevezni", csakhogy a cikkben sem szerepel, hogy itt cigányokról van szó egytől-egyig. Nem élek a környéken, tehát fogalmam sincs a hovatartozásukról. Azért azt Te sem gondolod komolyan, hogy "csak betartatni kell a törvényeket"... láthatod, hogy mennyi a rendőr járőr, ill. az igazoltatás, mégsem jutnak semmire... Aztán meg mi a "jogalapja", hogy "kivehessük a gyereket a környezetből". Nem olvastam arról, hogy egyetlen ember is börtönbe került volna innen drog árusitásért ill. használatért. Sajnos a "rend" kivitelezése nem olyan egyszerü, mint a "terv"... ha egyáltalán létezik ilyesmi!:(
mackoka46
A drogozás okait kellene megszüntetni, a nyomort, a reménytelenséget, a munkanélküliséget, egyszóval a hatalmi arroganciát. Nem kéne ellopni és elcsalni a szegények pénzét is.
Equus1
@eszegfu: X. ker. része. Cigányok uralta terület. Nappal sem tanácsos kísérő nélkül oda bemenni, éjjel meg végképp nem.
Nem igazoltatni kell.. azt leszarják. Érvényt kell szerezni a kiskorúakat védő törvényi előírásoknak.Ki kell venni őket abból a környezetből, ami veszélyezteti a testi- és lelki fejlődésüket. Ahogyan ezt a fehér emberrel csinálják is.(kiskorú veszélyeztetése büntetőjogi kategória)
A munka büdös, de a drog terjesztése fényes jövedelmet hoz, mellette a markec és a zseblopás is. Dicsőség arra, ha vkit sikerült kifosztani.
Ennél a közösségnél simogatással, rábeszéléssel semmit nem lehet elérni. A nyers erőszak nyelvezetét értik.
eszegfu
@Equus1: Értem. Csak néhány dolog, amire utaltam az előző hsz-mben is: a Gyermekjóléti Szolgálatot 2014. jan. 1-vel indulóan 5,8 milliárdból szervezték át. Tehát nincs központi, teljesen költségvetési pénzből müködő szolgálat! Azóta gyakorlatilag évenként változó összegü támogatásokra lehet pályázniuk (ez kb. évi 158 millió), tehát mintha nem lenne "normativ" támogatás. Gyakorlatilag a kormány kiir 1-1 pályázatot meghatározott céllal és erre pályázhatnak a "civil" gyermekjóléti szolgáltatást nyujtó szervezetek. (Az állami gondozott gyerekekre forditott pénzekről egyáltalán nem találtam adatot!) Vagyis a veszélyeztetett kiskoruak "kiemelése" szerintem még nagyobb gondot jelent a "kincstárnak". Természetesen az én "aggályaim" még nem azt jelentik, hogy nincs igazad, csak a "terv" és "tény" közötti különbségre szerettem volna rámutatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.