Több mint egy évtizede él vissza a jó szándékú emberek bizalmával az a nő, aki Buda környékén szokott rendszeresen stoppolni egy gyerekkel. 

A 444.hu múlt héten már írt a simlis nőszemélyről, a cikk hatására rengeteg e-mail érkezett a szerkesztőségnek, és további áldozatok írták meg, őket hogyan verte át őket a csaló.

A gyerekkel stoppoló, hazudozó nő mindig ugyanazzal a sztorival veri át az autósokat

A kép csak illusztráció. Fotó: Pixabay

A nő mindenkinek majdnem ugyanazt a történetet adja elő családja megpróbáltatásairól. Ennek lényege: állami gondozott volt, meghalt a férje, három gyereke van, a bebukott devizahitel miatt nincs tető a család feje felett és éppen utazik Győrszentivánra/Balassagyarmatra/Sopronba, mert ott lakik egy rokon, aki segíteni tud, de nincs pénze vonatjegyre, ezért stoppol. A történet itt többször is máshogy lett előadva:

- éppen utazik haza Békéscsabára, mert a két másik kisgyereke felügyelet nélkül van otthon

- a gyermekvédelmi szolgálathoz tart, mert fél, hogy nehéz körülményeik miatt elveszik tőle a gyerekeit

- munkát kapott Budapesten, talált olcsó albérletet, a kauciót kifizette, de az első havi lakbérre már nem maradt pénze.

Az esetek leírásából kiderül az is, a csaló törekszik a lehető legrövidebb idő alatt lezavarni a dolgot, és ha úgy látja, nem tud hasznot húzni a fuvarból, inkább idő előtt ki is száll a kocsiból. Volt, aki már öt éve is látta a stoppoló párt, és akadt, aki pár hete találkozott velük. 

Az átvert sofőrök közül csak egyvalaki jelentette az esetet a solymári gyermekvédelemnél. A 444 megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese sem tudta megmondani, érkezett-e az ügyben feljelentés, illetve van-e folyamatban nyomozás a nő ellen. 

Mindenesetre az egyik olvasó biztosan feljelentést tesz, mert nagyon aggódik a gyerekekért.

Forrás: 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.