Vasárnap Szentlőrinckátán és Gerényesen polgármestert, Nemeskisfaludban településvezetőt és képviselő-testületet is választanak.

A Pest megyei Szentlőrinckátán a korábbi polgármester, a független Nagy István lemondása miatt van szükség időközi választásra. A polgármesteri tisztségért hat jelölt indul, közülük öten – Horváthné Balázs Erzsébet, Mészáros Balázs, Németh Andrásné, Szabó Viola és Sziráczki Csaba – függetlenként, Kovács Istvánné pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 1531 választásra jogosult szerepel.

Az észak-baranyai Gerényesen szintén polgármester-választás lesz, mert a község független vezetője, Kiss Árpád tavaly októberben lemondott. A polgármesteri tisztségre csak Kiss Árpád pályázik, ezúttal a Lendülettel Magyarországért párt színeiben. Gerényes választói névjegyzékében 183-an szerepelnek.

A Somogy megyei Nemeskisfaludban azért rendeznek időközi választást, mert a képviselő-testület tavaly ősszel feloszlatta magát. A polgármesteri székért három független jelölt – Zenger Zsolt, Jani Gergely és Rubecz Lóránt – indul, a négy képviselői helyre nyolc, szintén független jelölt pályázik, hárman tagjai voltak az előző testületnek. A választáson a mintegy 150 lakosú község mintegy 80 választópolgára voksolhat.

Címlapkép: Pexels.com

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok