Vásárlás közben lett rosszul egy férfi egy áruházban, szerencséjére a másik sorban egy mentős állt, aki azonnal megkezdte az újraélesztést.

Kiáltozásokra figyelt fel egy mentős a bevásárlás közben valahol Baranyában, a szomszéd sorban lett rosszul valaki – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A sorban állva lett rosszul, szerencsére egy mentős épp bevásárolt és megmentette

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

A mentős egy 60 év körüli férfit talált, akinek leállt a keringése, emiatt a mentőszolgálat dolgozója nekiállt az újraélesztésnek. Közben valakik értesítették az OMSZ-t, ahonnan elindították a kiemelt mentőegységet, akik a helyszínre érve látták meg, hogy a kollégájuk küzd a férfi életéért. 

Rögtön átvették tőle az ellátást, amihez néhány perc múlva a szigetvári esetkocsi is csatlakozott. Az időben elkezdett újraélesztés szerencsés véget ért, a férfit sikerült megmenteni. Az esetkocsi a kórház intenzív osztályára szállította a férfit.

Az OMSZ szerint "Magyarországon évente több ezren halnak meg hirtelen szívhalálban. Ezeknek az embereknek a többsége a haladéktalanul elkezdett újraélesztéssel megmenthető lenne. Ezért megyeszékhelyeink mentőállomásai minden hónap utolsó hétfőjén, délután 3 és 5 óra között megnyílnak, ahol szakembereink bárkit megtanítanak az újraélesztés alapjaira."

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A mentőké a legstresszesebb munka, mégis végzik szívvel-lélekkel.
1magyar
Az jutott eszembe, hogy miért viszik el a mentők erőszakkal azt aki ellenük támad, alá kellene íratni egy nyilatkozatot, hogy saját kérésére nem megy el a mentőkkel ha már valaki hívta őket?
A kórházból is el lehet menni saját felelősségre egy aláírással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.