Az Útinform jelentése szerint mindenhol járhatóak az utak, de több helyen hófúvás nehezítheti a közlekedést.

Az Útinform jelentése szerint a következő helyeken kell figyelemmel közlekedni:

- Az M1-es autópályán, Zsámbék és Tatabánya között a külső sávban kialakult burkolathibák miatt mindkét irányban több szakaszon is 80-as sebességkorlátozás van érvényben.

Útinform: hófúvás nehezítheti a közlekedést

Fotó: pixabay.com CCO

- A gyorsforgalmi utak és a főutak mindenhol járhatók, viszont Vas és Veszprém megyében több helyen, illetve Nagyatád, Kaposvár és Mosonmagyaróvár térségében is időnként hófúvás lassíthatja a közlekedést.

(A rendőrség tegnap éjjel közzétette azon vasi utak listáját, melyen nehezebb a közlekedés a hóátfúvások miatt, ezeket itt olvashatja.)

Az Útinform útállapot-jelentése szerint "országszerte még csapadékmentes az idő, csak Mohács környékéről jeleztek hószállingózást.

A gyorsforgalmi utak burkolata mindenütt száraz. A főutakon szintén ez a jellemző, de Paks és Szekszárd térségében sónedves, Sárvár környékén hókásás szakaszok is előfordulnak.

Hasonló a helyzet a mellékutakon is, Vas megyében télies útviszonyokra, havas, letaposott havas, hóbordás utakra, hóátfúvásokra kell számítani.

A látási viszonyok mindenütt jók.

Többnyire gyenge a légmozgás, de a Dunántúlon Zala és Vas megyében, illetve Szántód környékén, továbbá Szolnok, Hajdúböszörmény, Gyomaendrőd, Orosháza és Makó térségében közepes erősségű szél fúj.

A hőmérséklet északon -18 és -12 fok, míg délen -11 és -9 fok között alakul" – olvasható a jelentésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.