A másokkal, más kultúrákkal és vallásokkal szembeni türelem csak addig tarthat, amíg gyakorlása közben megőrizhetjük saját magunkat, közösségünket, kultúránkat és életformánkat.

Ezeket a gondolatokat maga Lázár János mondta a vallásszabadságot kimondó 1568. évi tordai országgyűlés 450. évfordulója alkalmából rendezett konferencián pénteken Budapesten.

A nemrég még Bécsben videózgató miniszter az Országház felsőházi termében hangsúlyozta: a keretek és határok nélküli türelem valójában nem türelem, hanem behódolás, "kollektív és passzív eutanázia, össznépi öngyilkosság".

A bécsi videója miatt a figyelem középpontjába kerülő Lázár János felidézte: Erdély vezetői 450 éve megmaradtak józannak, európainak és magyarnak. "Megmaradtak türelmes kereszténynek" és a "határokat mindenkivel tiszteletben tartató végvári vitéznek".

"A tordai nemesek közös nevezőre hozták az addig megosztott európai Krisztus-hívőket, és evvel hozzájárultak ahhoz, hogy megszülessen és tartalommal telítődjön az a közös európai identitás, amelyet az elmúlt évtizedekben szinte elfelejtettünk" – fogalmazott a bécsi szomorú videót készítő tárcavezető.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Mert mi veszélyezteti a te nulla kultúrádat Lézer- Szar Jankó?
A lopás mióta kultúrális kérdés, bécsi videózsonglőr?
desiro
Jani ha bevallanád mennyit loptál, már ülnél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.