Az ukrán nővel szemben a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságon közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

A rendőrök 2018. március 8-án Barabás belterületén ellenőriztek egy cseh honosságú személygépkocsit és a benne közlekedő személyeket. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsiban tartózkodó férfi és a női társa ukrán állampolgár, akik Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudják igazolni, érvényes vízummal nem rendelkeztek. Az egyik átadott ukrán útlevélben a járőrök egy román személyi igazolványra bukkantak.

Hamis román személyivel próbálkoztak

Az okmányok vizsgálata során a rendőrök észrevették, hogy az átadott ukrán útlevélben és a román személyi igazolványban található fénykép azonos, de a személyi adatok nem egyeztek meg. Technikai eszközzel megvizsgálva a járőrök megállapították, hogy az ellenőrzésre átadott román személyi igazolvány hamisítvány, azt nem jogszerűen állították ki. A rendőrök a külföldi személyeket előállították a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra. Egyiküket idegenrendészeti eljárás keretében kiutasították, majd átadták az ukrán határőrizeti szerveknek, míg társával szemben őrizetbe vétele mellett közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt rendeltek el büntetőeljárást.

(Police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Na ezen borultam! Az illetőt bákói születésűnek írja az "okmány" és hol adták ki? Csíkszeredán! :))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.