A Talpra, magyar! című rockmusical csütörtök esti ősbemutatóján újragondolt változatban hangzik el a Nemzeti dal – mondta el Mátyássy Szabolcs zeneszerző az M1 aktuális csatornán.

Új köntösben csendül fel a Nemzeti dal március 15-én
Fotó: Youtube

A musicalt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában.

A Nemzeti dal újragondolt változata a musicalirodalom hagyományát követi, és illeszkedik a darab egészébe, így "pörgősebb és pozitívabb", mint a szerzemény közismert változata – mondta a műsorban a zeneszerző.

A darab szerzői, Szurdi Miklós és Topolcsányi Laura új szemszögből próbálták megközelíteni a témát, és a darabban is megmutatják, hogy a forradalom sokkal árnyaltabb és mélyebb történelmi esemény, mint ahogy azt az emberek gondolják – tette hozzá Mátyássy Szabolcs.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az utolsó sorát a versszakoknak JÓL JEGYEZZÉTEK MEG FÜTYISZEK !!!
cs.n.
@papa.49: Szavalva az igazi, nem énekelve. Zenésítették már meg, de azt is minek. Nekem nem jött be. "Rabok tovább neeeeeeeem leszüüüüüünk" Jájj. Attól, hogy dal, még nem muszáj énekelni. Szvsz. Petőfi nem zenei dallamra írta, mint mondjuk Balassi Bálint a verseit, a dal a nyelvi, kimondott dallamot is jelentheti, nem feltétlenül éneklést. Van a "Kossuth Lajos azt üzente" kezdetű toborzó is, az se dalnak indult, de azzá vált, így ismeri mindenki. A Nemzeti dalra ez viszont nem igaz, csak az utóbbi időkben írtak zenét rá.
papa.49
@cs.n.: Van egy két JÓ SZÍNÉSZÜNK akik szépen, és hévvel előtudják adni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.