A férfi elütötte, majd egy zsineggel megfojtotta kiszolgáltatott áldozatát – aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell felelnie tettéért S. Attilának. 

Tompa Eszter gyilkossága ügyében fontos tárgyalás következik

Fotó: Purger Tamás/borsonline.hu

Mint ismeretes: a fiatal lány halála napján biciklivel indult útnak Sashegy felé, azonban családjához már nem ért el. Összevert, sérült holttestét pár nappal később egy erdős részen találták meg. Gyilkosát 13 éven keresztül hiába keresték, végül 2017-ben egy kutyalopási ügy miatt bukott le.

Ekkor derült ki, hogy az akkor 23 éves, hivatásos sofőrként dolgozó gönyűi S. Attila elgázolta a bicikliző Esztert. A férfi azt hitte, hogy a lány meghalt és bepánikolt, hogy elveszik a jogosítványát és elveszti a munkáját, így a testet betette a csomagtartójába. Menet közben azonban kiderült, hogy Eszter él, zajongani kezdett a csomagtartóba. Attila ekkor még inkább megijedt, és attól tartva, hogy a lány később felismeri, elhatározta, hogy megöli.

Ezért Esztert egy erdős részre vitte, ahol többször megütötte, fojtogatta, majd egy bálázózsinórral megfojtotta. Ezután hazament, de másnap visszatért, a testet és a kocsiját elrejtette, majd a rendőrségen bejelentette, hogy ellopták, eközben azonban egy szlovák bontóba vitte.

A gyilkos első tárgyalásán februárban könnyek között vallotta bűnösnek magát:

"Nem tudom, miért fojtottam meg. Nem tudok magyarázatot adni rá. Csak az biztos, hogy nem a baleset miatt" – mondta a bíróságon a 36 éves férfi.

A szakértői véleményekből kiderült: a gázolás önmagában olyannyira nem volt súlyos, hogy Eszter nyolc napon belül felgyógyult volna.

Az eljárás bizonyítással, az ügy szempontjából releváns információkkal rendelkező tanúk kihallgatásával folytatódik a Győri Törvényszéken csütörtökön.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.