A népi internet legjava, az Index válogatása a legnépszerűbb blogokból.\n\nAzt tudjuk, hogy egyre közelebb Magyarországon a nyugdíjkatasztrófa, azaz a ma ismert kirovó-elosztó rendszer megszűnik létezni és helyét vagy az alapnyugdíj bevezetése vagy pedig a nyugdíjkorhatár eltolása+ a nyugdíjak drasztikus csökkentése veszi át. Ennek oka, hogy egyre kevesebb fizetnek adót, amiből egyre több embernek kéne fizetni nyugdíjat. Aztán egyre gyakrabban olvasni 1-1 híres-népszerű művésznek az élettörténet, akik alig kapnak nyugdíjat...

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szarvas hibák

Akár egy igen fontos és főleg hasznos írás is lehetne, de a hibái miatt inkább hablatyolásra sikeredett

Az index által szemlézett iflgazdasag.blog derék szerzője „Magyar hírességek, akik nem kapnak elég nyugdíjat- igazuk van?” címmel rittyentett írást. A téma elég gyakori, hisz a média – uborka szezonban ??? – időnként krokodilkönnyekben tőr ki kisebb nagyobb sztárok sanyarú sorsán rágódva, mármint hogy milyen kevéske nyugdíjat kapnak.
Nos ennek megfelelően nagyon jól jönne egy korrekt tájékoztatás is, de helyette egy mismásolás született.
Már indításképp rögzíti „A cikkben nem élünk a feltételezéssel, hogy konkrét személyek mekkora adót fizethettek. Nem szeretném bármilyen formában sugallni azt, hogy az elvárható jóhiszeműségtől eltérően rendelkeztek a jövedelmükről. A továbbiakban a jelenségről lesz szó és NEM KONKRÉT SZEMÉLYEKRŐL...”!
Hát nomen est omen ez bizony szarvas, sőt Szarvas hiba. Mert ezek a derék celebek bizony – minimum annyira mint mi mikor a mesterember felteszi a kérdést: ugye nem kér számlát – tudatosan csaltak.
Mindjárt ebből következik a cikk legnagyobb hibája: nem nevezi meg (igazából körül sem írja) a nyugdíj – lényegéből adódóan - legfőbb elemét, a befizetett járulékot!!!
Bizony – a cikk állítása és sugallatával szemben a nyugdíj nem a „ Nettó átlagfizetés” (na az átlag főleg nem!!!), még csak a bevallott jövedelem sem, hanem a befizetett járulék határozza meg. Sőt azt állítja tévesen, hogy „a számított nyugdíjjövedelmük amire fizették az adókat és hozzájárulásokat”.
Nos emellett még apróbb tévedések színesítik az irkodmányt, okadatolva, hogy ez a derék firkász sem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen a dolgoknak. Ennek egyik legaranyosabb példája a pultos-lánnyal való példálózás: „átlagosan 80 000 forintból élt, de ezt mind bevallotta és adózott utána. ” !!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.