Orbán Viktor miniszterelnök ma Szófiában az EU és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján vesz részt.

Így köszöntötte Orbánt Bulgária miniszterelnöke Szófiában – fotó

Bojko Boriszov, az EU soros elnökségét betöltő Bulgária miniszterelnöke  köszönti Orbán Viktor miniszterelnököt az EU és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján Szófiában 2018. május 17-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A szófiai csúcstalálkozó célja, hogy új lendületet adjon az EU és a Nyugat-Balkán kapcsolatainak.

A csúcstalálkozó résztvevői arra törekednek, hogy megerősítsék az EU elkötelezettségét a nyugat-balkáni partnerek mellett, és arra is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy a térség az európai családhoz tartozik.

Emellett el akarják mélyíteni az EU és a Nyugat-Balkán közötti infrastrukturális és digitális összeköttetéseket, valamint szorosabb együttműködést akarnak kialakítani a közös kihívások kezelésében, így a biztonság, a migráció, a geopolitikai fejlemények és a jószomszédi kapcsolatok tekintetében.

Így köszöntötte Orbánt Bulgária miniszterelnöke Szófiában – fotó

Bojko Boriszov, az EU soros elnökségét betöltő Bulgária miniszterelnöke köszönti Orbán Viktor miniszterelnököt az EU és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján Szófiában 2018. május 17-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A csúcstalálkozón az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőin túl a hat nyugat-balkáni partner, azaz Albánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Montenegró, Macedónia és Koszovó vezetői vesznek részt.

A találkozó házigazdája Bojko Boriszov, az EU soros elnökségét betöltő Bulgária miniszterelnöke.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.