Becsapódott két izraeli rakéta keddre virradóra a damaszkuszi repülőtér közelében – jelentette a SANA szíriai hivatalos hírügynökség, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civilszervezet szerint pedig a rakéták a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyverraktárait találták el.

Rámi Abderrahmán, az angliai központú, de Szíriában kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező civilszervezet vezetője megjegyezte, hogy a szíriai légvédelemnek ezúttal nem sikerült elhárítania a rakétacsapásokat. A robbanások nem voltak nagy erejűek – tette hozzá. Arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy a támadásnak vannak-e áldozatai.

A dpa hírügynökség meg nem nevezett szíriai ellenzéki forrásokat idézett, amelyek szerint a támadás célpontja egy iráni teherszállító repülőgép volt.

Becsapódott két izraeli rakéta egy repülőtér közelében

Az AFP hírügynökség megkérdezte az izraeli hadsereg szóvivőjét a támadással kapcsolatban, de ő a szokásos módon kitért a válasz elől, illetve azt mondta: nem reagálnak külföldről származó információkra.

A hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az utóbbi években a szíriai főváros repülőterének a környékét számos olyan támadás érte, amelyet Izraelnek tulajdonítottak, és ezek célpontjai olyan létesítmények voltak, amelyeket Iránhoz kötődőnek tartottak, tehát például a Hezbollahéi, amelyet a damaszkuszi kormánnyal szövetséges Irán támogat.

Cikk- és címlapkép: AFP / CENTRAL WAR MEDIA

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.