A Jobbik szerint jelentősen meggyengítené a közbiztonságot, ha drasztikus leszerelési hullám indulna el a rendőrségnél amiatt, hogy a jövő évtől nem fizetik ki pénzben a túlórákat.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a kormányzat felelősségét hangsúlyozta e kérdésben és azt mondta, a rendőrség szükséges mértékű közterületi jelenlétét csak túlórákon keresztül lehet biztosítani a bűnügyileg kiemelten veszélyeztetett területeken.

Márpedig ha a pluszmunka ellentételezése a jövőben nem pénzben történik majd, akkor "egyes becslések szerint akár a közterületi állomány negyede, fele is leszerelhet"

- közölte.

Hozzátette:

a rendőrök napjainkban jelentősen kevesebbet keresnek, mint egy multinacionális bolthálózat eladói, ráadásul ott békésebb, biztonságosabb körülmények között, nem váltott műszakban kell dolgozni.

A Jobbik szerint a kormány felelőssége, ha tömegesen szerelnek le a rendőrök

Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány a rendőrség új szolgálati autóinak átadásán a Készenléti Rendőrség központi objektumában 2018. március 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A májusban távozó országos rendőrfőnök azért lobbizott, hogy jövő év januárjától ne szűnjön meg a rendőrök túlórapénze

Az ellenzéki politikus jelezte, támogatják Papp Károly korábbi országos rendőrfőkapitány azon javaslatát, hogy duplázzák meg a testület tagjainak nyújtható lakhatási támogatást, de szorgalmazta azt is, hogy induljon számukra szolgálatibérlakás-program és teremtsenek az átlagosnál kedvezőbb kamatozású hiteleket.

Az Index azt írja:

a Belügyminisztérium nem tagadja, hogy nem jár majd pénz a túlórákért, a rendőrség soraiban ezért sokan tömeges leszerelést vizionálnak.

Jövő év januárja helyett 2022. december 31-ig maradjon meg a lehetősége annak, hogy a túlórákért ne csak szabadnap, hanem pénz is járjon – egyebek mellett ezt is tartalmazza az a Pintér Sándor belügyminiszternek címzett előterjesztés, amit még Papp Károly volt országos rendőrfőkapitány írt alá.

Az Index birtokába került dokumentumot május 9-én szignózta Papp, aki néhány nappal később távozott a testülettől.

A főrendőr előterjesztésében azt is szerette volna, hogy a lakhatási támogatás a jelenlegi 5 millió forint helyett 10 millió forint legyen – írja a lap.

Forrás: MTI, Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.