Dinamikusan bővül a bölcsődei férőhelyek száma, a három év alatti gyerekek számához képest még soha nem volt ennyi bölcsődei férőhely az országban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Novák Katalin hozzátette:

2010-hez képest másfélszeresére – 32 ezerről 48 ezerre – emelkedett a bölcsődei helyek száma, ezt a számot szeretnék a következő években 60 ezerre emelni.

Elmondta: korábban a törvény csak a tízezer lakosnál nagyobb településeket kötelezte bölcsőde üzemeltetésére, jelenleg egy település akkor is köteles erre, ha negyvennél több 3 év alatti gyermek él ott, vagy ha legalább öt család igényli az ellátást.

Novák: dinamikusan növekszik a bölcsődei férőhelyek száma

Bölcsődei férőhelyek és a beíratott gyermekek száma (2000-2017). Fotó: KSH/MTVA/MTI

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a munkavállalást és a gyermeknevelést nagyon nehéz szinkronba hozni, a kormány a bölcsődei férőhelyek növelésével ebben is segíteni szeretne a szülőknek.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: tibi! azzal az "önkritikával" ne vagdalkozz senki órra elöt,mert neked olyasmid nincs...
dr. prédikátor
@Shikari: Ne verd a nyálad csikari!Te sem természetes úton fogantál, apád kiverte a farkát a falra, oszt a nap kikeltett!!!
dr. prédikátor
Nocak megszólaltál kis köcsög náci???A szart
meg a gecit már letörölted a pofádról???ne nagyon ugrálj a 20as IQ dal!!!
csak úgy....
@Shikari: te mitü vagy magyar, hotentotta ? szerinted a magyarság jellemzöje a seggnyalás,amit te reggeltöl estig müvelsz? van még segg a fideszben,amit te még nem nyáladztál össze?
dr. prédikátor
@csak úgy...: Nincs!!! már duplázott is!!!Csak ez élteti a kis buzit!!!
F_Viktor
Tényleg nőni fog a bölcsődei helyek száma 2015-höz képest. Ugyanis a fityesz szavazógép megalkotott 2017-ben egy olyan törvényt, hogy minden olyan településen kötelező önkormányzati feladat a bölcsődei helyek biztosítása, ahol 40-nél több 3 éven aluli él, vagy legalább 5 gyermek tekintetében erre igény jelentkezik. Ez az ugynevezett mini-bölcsődei program, amely nem kis anyagi nehézségeket ró a kis települések önkormányzataira.
Mert ugye a helyi források 80 százalékát már lenyúlta a rezsim, a bölcsiket ki kell alakítani, fenn kell tartani, az új dolgozókat fizetni kell, stb.
Ezeket a forrásokat pedig csak új helyi adók bevezetésével, vagy más területekről elvonásával tudják majd megvalósítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.