Egy családhoz közel álló hiteles forrásból a 24.hu megtudta, hogyan élte meg az utolsó órákat a rácsok mögött Rezesová, és azt, hogy mihez kezd majd a civil életben.

Vállalkozni fog Rezesová a szabadulása után

MTI Fotó: Lakatos Péter

Eva teljesen euforikus hangulatban volt már az utolsó egy-két napban. Alig várta már, hogy kiengedjék, és a családjával legyen. De a lányai is tiszta lázban voltak, hogy az anyukájuk mikor jön már haza. Eva az elmúlt hat évben csak az édesanyjára, a lányaira és a testvérére, Júliusra számíthatott. Végig rendszeresen látogatták a börtönben. Eva egy percig sem marad Magyarországon, még a mai nap hazautazik Szlovákiába. Az édesanyjával és a két lányával, Alexandrával és Ellával fog majd együtt lakni Kassán. Az első egy két hét hónapban csak a kisebbik lányának, Ellának a beiskoláztatásával akar csak foglalkozni. Ezt követően pedig vállalkozásba kezd. Több elképzelése is van arról, hogy mivel szeretne foglalkozni majd.

A honlap azt is megtudta, hogy milyen szabályok vonatkoznak majd Rezesovára a feltételes szabadlábra helyezése alatt.

Ha az Európai Unió tagállamának állampolgára magyar büntetés-végrehajtási intézetből úgy szabadul feltételesen, hogy a büntetés-végrehajtási bíró elrendeli a pártfogó felügyeletét, akkor a szabaduló kérelmére lehetőség van ügyének saját hazájába történő áttételére. Az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló 2012. évi CLXXX. törvény IX. fejezete szerint külföldi állampolgár esetén a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelő a pártfogó felügyeletet elrendelő büntetés-végrehajtási bírót keresi meg, hogy az ügyet küldje meg a tartózkodási hely szerint illetékes tagállam hatáskörrel rendelkező hatóságának. Amennyiben úgy szabadul valaki feltételesen, hogy az eljáró bíró nem rendeli el a pártfogó felügyeletét, akkor a lakcímében történt változást kell a változás bekövetkezésétől számított három munkanapon belül bejelenteni a büntetés-végrehajtási bírónak. 

(24.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
nem tudom elképzelni, hogy ez a (50)milliárdos nő hetente beballagjon a rendőrségre, és jelentkezzen a pártfogójánál...szerintem ő sem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.