Az oroszokkal való jó viszonyunk miatt tartanak a pénzünktől.

Vajon mi mehet a háttérben? 134 milliárdos hitelszerződést kötött a Ganz-MaVag Holding Kft. az Eximbankkal – szúrta ki a 24.hu. A holding többségi tulajdonosa a a Talgo felvásárlására alapított Ganz-MaVag Europe Zrt.-nek, vagyis az Eximbank a vonatgyártó felvásárlását segítené a hitellel.

Visszaüthet az Orbán-kormány kétes hírneve: A spanyolok félnek a szupervonatra adott magyar ajánlattól

A spanyol szupervonat felvásárlása van napirenden/Fotó: Stockfotó

Az ajánlat hátterében álló konzorcium egyik tagja a Magyar Vagon Befektetési Zrt. , amely a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségéből került a Mol-vezér Hernádi Zsolt köréhez köthető Solva II. magántőkealaphoz. A tulajdonosi szál kibogozása nehéz, több érdekeltség és kezelés fut különböző szálakon.

A lényeg, hogy a spanyol vállalatot Vodafone-hoz hasonló konstrukcióban vásárolhatják meg. A lap szerint az anyagi hátteret készpénz és hitel formájában nagyrészt állami szereplők (a Corvinus Zrt., illetve az Eximbank Zrt.) finanszírozzák a megszerzett vagyon többségi része pedig legvégül magánkézbe kerül.

A spanyol kormánynak három hónapja van arra, hogy döntsön a magyar ajánlatról. A spanyol kormány attól fél, hogy az ajánlat mögött valójában a magyar állam áll, ami a jó orosz kapcsolatok miatt lenne problémás. A spanyolok azért is nagy dilemmában lehetnek, mert stratégiai cégek esetében a kormányuk jóváhagyása szükséges a felvásárláshoz. A Talgo pedig stratégiai jelentőségűnek számít, hozzáfér ugyanis az ország vasúti hálózatáról és nemzetbiztonságáról szóló érzékeny információkhoz.

Forrás: 24.hu, forbes.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Miért lenne kétes? Köztudottan megbízhatatlan tolvaj banda...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Maccska: Mirmur,,,,te rémbuta vagy...Sötét vagy mint a belsőzseb..
izéke
így akarják esetleg megoldani a kínai vasúti biztosítók pótlását? Mindenesetre több mint gyanús,hogy miért ragaszkodnak ennyire hozzá a magyarok,hogy megszerezzék...van is valami olyasmi a tőzsdén,hogy rosszindulatú vagy erőszakos felvásárlás,mikor az akarata ellenére akarnak valamit megszerezni.
KisTehen
@Őrnagy: ezekkel a gyorsvasutakkal az a gond, hogy nem lehet rajtuk autós kereszteződés

nálunk végig a föld felett kellene vinni a síneket, ami nagyon megdrágítaná
Aki Én
@Namely: Valóban elég kevés a helyesírási hiba abban a sok butaságban, amiket összehordasz.
Pusztai
mfor.hu/cikkek/kozelet/orban-viktor-barati-media-spar-maganszemely-perek.html

A Spar hírre ugrott a miniszterelnök
Azt is megtudtuk, hogy a miniszterelnöknek azokkal a sajtószemlékkel támadt problémája, amelyek arról szóltak, hogy átalakította működését és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc, amelynek vezetése azt állította, hogy ezzel a lépéssel akarnak védekezni az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái megszerezzék a magyar piacon második legerősebb élelmiszerkereskedelmi céget.
A témáról az Economx többek között külföldi lapokat szemlézve számolt be, majd ezt vették át a szintén perbe vont médiumok."
Dr. Proktor
@Pusztai: Kevesebb vagyon amit le lehet nyúlni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.