A fővárosba bevezető nagyobb utakon már most erős a forgalom, több helyen araszolnak a járművek.

Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Erős a forgalom az M3-as autópályán a Budapest felé vezető oldalon a bagi terelésnél, valamint Mogyoród téréségben, az M2-es autóúton Göd térségében a városközpont irányába, a 4-es főúton Monornál, a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé, valamint az 51-es főúton az M0-s autóúti csomópont közelében. Továbbá az M0-s autóúton az M51-es csomópontnál araszolnak a járművek. Az M1-es autópálya felé közel fél órás a menetidő növekedés. Valamint az M5-ös autópálya bevezetőjén az M0-s csomópont után kell forgalom lassulásra készülni.

Útinform: erős a forgalom a Budapest környéki utakon

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

- Hegyeshalomnál az M1-es autópálya határátkelőnél mindkét irányban zavartalan a forgalom.

- Az M0-s autóút déli szektorában a 19-es szigetszentmiklósi csomópontban megnyitották a felhajtó ágat az M1-es felé vezető oldalra. Ezzel nemcsak a halásztelki, hanem a csepeli csomópontot is használhatják az autósok, ha az M0-s autóúton Győr irányába szeretnének közlekedni. A forgalom az új csomópont pihenőhelyhez közeli félkörén haladhat. Szigetszentmiklós irányából a korábban megszokott módon lehet felhajtani az M0-s M1-es felé vezető oldalára, míg a Csepelről érkezők a szigetszentmiklósi körforgalomig elhaladva térhetnek vissza és az épülő csomópont elkészült részén keresztül hajthatnak fel az M0-s Győr felé vezető oldalára.

- Az M1-es autópályán, Óbarok térségében új terelést építettek ki. A Budapest felé tartókat, a 43-as és a 34-es km között már a leálló és a külső sávra terelik. Győr felé, a tehergépkocsik már csak a belső sávon haladhatnak, a többi jármű választhat, hogy a belső sávon, vagy a Budapest felé vezető oldal belső sávjára átterelve autózik. A most munkába vett szakaszon van a bicskei és az óbaroki pihenő, melyekre a kihajtás nincs korlátozva, tehát a le és a felhajtás is megoldott.

- Az M7-es autópályán a 102-es és a 111-es km közötti terelésnél, a Letenye felé tartó oldalon lezárták a 65-ös főúti kijáratot. A személyautóval közlekedők a Siófok-Sóstói (97-es km) kijáratot használhatják. A teherautók a terelés mellett elhaladva a Zamárdi-Felső (112-es km) kijáratnál tudják elhagyni az autópályát, majd a Zamárdi körforgalomnál fordulhatnak vissza az M7-es Budapest felé tartó oldalára. Onnan a siófoki, 65-ös főúti csomóponton hajthatnak le a városközpont és Tamási irányába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.