Nagyszabású fejlesztési programot akar a kormány a határokon átívelő dél-alföldi térségben, Szegedet tennék meg központnak. Lázár János szerint már csak két ellenzéki polgármester van útban. 

Hosszú interjúban ismertette a kormány terveit a Promenád.hu nevű portálnak a térség országgyűlési képviselője. 

A kormányzat számára kiemelten fontos a dél-alföldi régió fejlesztése, ezért Szegedet szeretnénk erős centrummá tenni. Szeged és Hódmezővásárhely szoros együttműködésében látjuk a jövőt

- mondta Lázár, aki a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtásáért, valamint a Szeged–Szabadka–Baja vasútvonal kialakításáért felelős kormánybiztos is jelenleg.

Nagy dobásra készül Lázár, Botkát és Márki-Zayt arrébb tenné

Fotó: Facebook

Az egykori miniszter határokon átívelő fejlesztéseket szeretne, Szegedet összekötnék Szabadkával, az ottani vasúti pályát korszerűsítve, 31 perces menetidőt elérve, valamint Bajával is megteremtenék az összeköttetést. A kormánybiztos úgy fogalmazott:

A Baja–Szabadka, Szabadka–Szeged, Szeged–Vásárhely és Vásárhely–Békéscsaba vonal vasút-korszerűsítésével a trianoni diktátum óta a legjelentősebb, határon átlépő vasúti projektet hozzuk tető alá. 

A fejlesztéseket viszont úgy kellene megvalósítani, hogy jelenleg Szegeden és Hódmezővásárhelyen is ellenzéki polgármester van. 

Szeged fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László, aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma 

- állítja Lázár János, aki a Szeviép és a VIP-parkolás ügyét hozza fel a polgármester ellen. 

A Fideszes politikus szerint pártjának Szegeden és Hódmezővásárhelyen is új, polgári többséget kell szerveznie, mindkét városban köztiszteletben álló és pártok fölötti polgármesterjelöltet kell állítani.

Lázár ekézte Márky-Zay Pétert is, aki szerinte városa vezetése helyett országos politikai babérokra tör:

Márki-Zay azzal álmodik, hogy 2022-ben a parlamenti választásokon ő lesz Orbán Viktor kihívója 

- vélekedett a miniszterelnökség korábbi vezetője. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.