Anticiklon található Közép-Európa fölött, de ezt a magasnyomású képződményt fokozatosan szorítja kelet felé a nyugat-európai ciklonrendszer. Ez utóbbi előoldalán pénteken több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk fölé, sőt az északi megyéket melegfront csapadékzónája is súrolhatja.

Péntek reggel északon nagyon kell vigyáznia az ónos esővel

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, de a nyugati, délnyugati megyékben felszakadozhat a felhőzet és kisüthet a nap. Elsősorban északkeleten, északon helyenként gyenge vegyes halmazállapotú csapadék esetleg előfordulhat; eső, ónos eső, északkeleten havas eső, hószállingózás is lehet. Helyenként megélénkül a délies szél, majd estétől nyugaton néhol már erős lökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután 1 és 12 fok között valószínű, az északkeleti határvidéken lesz a leghidegebb, az Alpokalján a legmelegebb. Késő este 0, +7 fok várható.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.07. péntek éjfélig

Péntek délelőttig az Északi-középhegység térségében, illetve esetleg keleten néhol kialakulhat kisebb ónos eső. A délutáni óráktól-éjfélig az Északi középhegységben ismét előfordulhat néhol ónos eső.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok