Gyilkos, alattvalókat nevelő iskoláról, kistesó kikukázásáról, gyerekverésről és gyerekként vert felnőttekről, dacról és kötelező szülői szorongásról, csontig lerágott anyákról, apákról beszélt nekünk a professzor. Kétrészes nagyinterjúnk első felvonása.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Egy felmérés szerint a húsz és harminc közötti felnőttek a gimnáziumi anyag kilenc százalékára emlékeznek úgy, hogy használni is tudják. A felejtés számára tanítunk.
Na ebben nagyon igaza van!
Annyi felesleges dolgot kell memorizálni egy időre, ami kizár minden mást mert vizsga kell.
Célirányos iskolák kellenének.
Dr plágium
"A fejlett világban hazánk az egyetlen ország, ahol évek óta csökken az egyetemi hallgatók száma. Nincs több ilyen. Elképesztő. Ami most zajlik, az a nemzet elleni merénylet. Az ok, hogy így leszel kezes rabszolga, akin könnyű uralkodni. A buta tömeg béget, az okos egyén kritizál."

Orbán kurzust épít, elvileg nem parlamenti ciklusokban gondolkodik, hanem minimum 2030-ig tervez. Ha lerohasztja az oktatást, önmaga politikai sírját ássa. Miért tenne ilyet?

Mert nem az ország, a nép érdekli, hanem a hatalom.
Egyetlen célja a szavazatmaximálás.
Mindent elárul, hogy kiket ültet az oktatás csúcsaira.

Legfőbb oktatási tanácsadójává emelte Parragh Lászlót, a Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, ha jól tudom, egykori csempekereskedőt. Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár, azt mondják, jó elitgimnáziumot csinált, de mi köze a felsőoktatáshoz? Amikor látványosan csődöt mondott, a miniszterelnök Klinghammer Istvánra bízta a felsőoktatást. A professzor úr ki is dolgozott egy használható felsőoktatási stratégiát, amit a hírek szerint a Magyar Rektorok Tanácsa döntő többséggel elfogadott. Úgy értesültem, Parragh László részt vett ezen a tanácskozáson, és terv ellen szólt. Mondjuk én már azt sem értem, mit keres egy ilyen megbeszélésen Parragh László. Mindenesetre a felsőoktatási stratégia megvitatása szerepelt a következő kormányülés programjában, ám ezt megelőzően, én így tudom, a miniszterelnök Indiába utazott, s vele tartott Parragh László. Mire hazarepültek, a stratégia megvitatása kikerült a kormányülés programjából. "

Mennyire igaz amit elmondott...
1magyar
@Dr plágium: Ma minden gyereket egyetemre tuszkolnak, ha nincs is megfelelő energiája, tudása hozzá.
Amiben Orbánnak van igaza, hogy a jó szakemberek nagyon hiányoznak, nagyobb hangsúlyt kell fektetni rá mert a hétköznapi életben milliószor többször keresünk villanyszerelőt, autószerelőt, burkolót, kőművest stb. míg egy erdőmérnököt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.