Területileg változó, hogy milyen halmazállapotú csapadék fog esni a vasárnapi nap folyamán, de lesz, ahol felszakadozik a felhőzet, és még a napi is kisüt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap nyugat, délnyugat felől fokozatosan elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, csupán fátyolfelhők maradhatnak az égen. Északkeleten ugyanakkor erősen felhős marad az ég, a hajnali óráktól a Tiszántúlon, illetve az északkeleti megyékben hó lehet a jellemző csapadékforma, amelyből jellemzően lepel-1,2 cm friss hó (lokálisan akár ennél több is > 3 cm) hullhat. Legtovább az északkeleti megyékben tarthat a havazás.

Havazás, napsütés, eső és ónos eső – minden jöhet vasárnap

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vasárnap a délkeleti szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A csúcshőmérséklet a Dunától keletre -2 és +4, a Dunántúlon 3 és 8 fok között várható. 

Az átmeneti felhőzetcsökkenést követően éjszaka nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, de a keleti megyékben hajnalban még kevés lesz a felhő. A Dunántúlon, illetve a Duna vonalában egyre többfelé várható csapadék: jellemzően eső, de a Dunántúl keleti felében ónos eső is hullhat. Helyenként élénk marad a déli szél. A hőmérséklet késő este -4 és +4, hajnalban többnyire +2 és -8 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat hétfőre citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki gyenge ónos eső veszélye miatt Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyékre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.