Idén ünnepli megnyitásának harmincadik évfordulóját a Szegedi Vadaspark. A jubileumot változatos programsorozattal köszöntik, illetve bővül az állatkert gyűjteménye is.

A Szegedi Vadaspark harminc éve, 1989 májusában, gyermeknapon nyitotta meg hivatalosan is a kapuját a nagyközönség előtt. Magyarország legfiatalabb, egyben legnagyobb területű állatkertjében a „lakókat” már a kezdetektől nagy, természethű kifutókba helyezték el.

Kiemelkedő a magyarországi állatbemutató helyeken ritkaságszámba menő főemlősgyűjteménye, köztük is elsősorban a tenyérben is elférő dél-amerikai karmosmajmok tartása, szaporítása. Az intézmény már az 1990-es évek közepén nemcsak a város, de a régió egyik legnépszerűbb szabadidős, egyben természetvédelmi centrumává vált.

Az igazgató bízik benne, hogy az idei év is – 2018-hoz hasonlóan – sikeres lesz. Tavaly megnyílt az állatkert elefántháza, illetve minden addiginál többen, csaknem 230 ezren látogatták meg az intézményt.

A tervek szerint ősszel újabb nagy fejlesztést adnak át: megnyílik az indiai vagy páncélos orrszarvúk (Rhinoceros unicornis) bemutatója.

A jubileumi évben látható majd olyan kiállítás, amely a vadaspark történetébe nyújt betekintést a kezdetektől napjainkig, továbbá egy olyan is, amely harminc olyan állatot mutat be, amelyek vagy szakmai hírességek, vagy a szegediek kedvencei voltak. A csúcspont az állatkert szülinapján, gyermeknapon lesz, amikor az eddigieknél is színesebb programkavalkáddal várják a látogatót.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Szegedi Vadaspark

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.