Kiszámíthatóságot és anyagi megbecsülést nyújtó életpályamodellt teremtene a főállású szülők számára a Jobbik, amely ezt a demográfiai helyzet kezelésének egyik legfontosabb eszközeként értelmezi.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke, parlamenti képviselője az erről szóló országgyűlési határozati javaslat kidolgozója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:

az első gyerek megszületése után a bruttó havi átlagkereset 60 százalékát fizetnék a szülőknek, a második gyerekkel ez 80, a harmadikkal pedig 100 százalékra emelkedne.

Hozzátette:

azt is támogatnák, ha a legkisebb gyerek 14. életévének betöltése után a szülő visszamegy dolgozni; négyórás munkaviszony esetén a juttatás teljes összege, nyolcórásnál a fele járna.

Közölte:

feltételül szabnák egy tanfolyam elvégzését, azt, hogy az első gyerek érkezésekor legalább 21 éves legyen a szülő, tudjon felmutatni legalább háromévnyi munkaviszonyt, illetve a programba lépés után még egy évet dolgozzon.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus jelezte: még nem született döntés arról, miként vesz részt a párt az őszi önkormányzati választáson, de ez attól is függ, milyenek lesznek anyagi lehetőségei az újabb számvevőszéki bírság és az amiatt indított jogi eljárás után.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.