Költségvetési csalással gyanúsítják a kiskunfélegyházi húsipari cég olasz tulajdonosát és két társát.

Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a közel 100 milliárdos árbevételű, kiskunfélegyházi központú Hungary Meat Kft egyik tulajdonosát, és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága

– tudta meg a Pesti Srácok. A vállalkozót a múlt héten őrizetbe vették, és a bíróság szombaton 30 napra elrendelte a letartóztatását. Piero Pinit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják.

Ez már nem az első eset, ugyanis a Figyelő még 2017-ben írt arról, hogy lengyel nyomozók rajtaütésszerű akcióban vitték el az olasz üzletembert. A lap azt írta, hogy a lengyel Központi Nyomozó Iroda akciója során kétszáz rendőr, határőr és adónyomozó szállta meg a Pini Polonia kutnói vágóhídi épületét. Egyebek között forgalmi adóval, valamint a munkavállalókkal, közöttük is a külföldi állampolgárok foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek. Lengyelország legnagyobb húsfeldolgozó üzemében ugyanis a Figyelő szerint nemcsak helyiek, hanem nagy számban ukrajnai lengyelek is dolgoztak.

A Hungary Meat Kft. a magyar húsipar egyik legnagyobb szereplője, tavalyi árbevétele 105 milliárd forint volt.

(PestiSrácok)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.